Amics del Parc Dalmau suma nous voluntaris a l’equip

Les persones usuàries de la Fundació Molí d’en Puigvert faran tasques de voluntariat mediambiental a Calella. Aquesta setmana s’ha signat el conveni de col·laboració entre Amics del Parc Dalmau i la institució palafollenca dedicada a la reinserció sociolaboral de persones amb trastorn mental, que serà efectiu a partir del pròxim mes de març. Això els permetrà adquirir experiència en la gestió forestal. Francesc Clarà, president de l’entitat local, ha posat de relleu el compromís d’establir vincles amb institucions que treballen en l’àmbit social, com anteriorment amb el Club Social l’Encenall de l’AVAH.

Un matí a la setmana, un grup de la Fundació Molí d’en Puigvert, es desplaçaran de Palafolls a Calella per col·laborar amb l’equip de voluntaris d’Amics del Parc Dalmau i treballar plegats en les tasques de manteniment i conservació de l’espai. No es marquen un objectiu concret, ni un calendari acotat, sinó que pensen en establir una dinàmica que es vagi adaptant a les capacitats de les persones usuàries de la institució que es dedica a la reinserció laboral de persones amb trastorn mental.

L’acord de col·laboració signat aquesta setmana és, segons Francesc Clarà, el president d’Amics del Parc Dalmau, una fórmula win-win.

Ells ens ajudaran en les tasques de voluntariat mediambiental, i nosaltres a ells, que faran feines en aquest espai natural (…) Hem pensat en treballar a la zona intermèdia entre el Parc Dalmau i la Muntanyeta, perquè hi ha molta vegetació i canya que cal esbandir per prevenir els incendis forestals.

La col·laboració es farà a partir del pròxim mes de març, amb una periodicitat setmanal. No és la primera que impulsa Amics del Parc Dalmau amb col·lectius en situació de vulnerabilitat. Clarà ha recordat que van oferir-se a les institucions perquè els menors migrats no acompanyats que van arribar a Calella prenguessin contacte amb la comunitat, i darrerament amb les persones usuàries del Club Social l’Encenall de l’AVAH (Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital).

El president de l’entitat de voluntariat mediambiental també s’ha referit a l’anunci que es modernitzaran els jocs infantils, com un dels principals projectes d’inversió de l’Ajuntament per aquest 2024. Diu que tot el que signifiqui dignificar l’espai i que recuperi la vitalitat és positiu.

A la part de dalt hi ha tres tristos jocs infantils que porten dècades, ja seria hora que se’n posés algun de nou. A la part de dalt, n’hi ha més però son molt antics. Tot el que signifiqui donar vida al Parc Dalmau i recuperar-ne l’activitat em sembla bé.

En els mateixos termes ha parlat del bar que es muntarà davant de l’entrada del Pavelló Municipal d’Esports. Clarà també ha celebrat que es destinin fons del programa europeu NEXT GENERATION a la construcció d’un gran dipòsit col·lector d’aigües pluvials al Parc Dalmau. Assegura que són actuacions imprescindibles per al procés de transformació ecològica que obliga l’actual emergència climàtica. En aquest sentit, ha recordat que sota el Parc Dalmau hi ha un aqüífer que es podria aprofitar per al reg.

 

Primer cal mirar com està l’aqüífer, la capacitat, perquè a la costa hi ha risc que se salinitzi si es buida (…) Llavors, si el podem fer servir, encara que fos per omplir un dipòsit del camió petit de la brigada de jardineria per passar pels camins principals i fer un reg de supervivència.

Clarà explica que té constància que s’han fet actuacions per recuperar el pou que hi ha a l’antiga bassa de les oques. Ara mateix, i seguint les directrius del decret de sequera, es realitza només un cop per setmana i amb aigua potabilitzada que es porta amb garrafes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *