Carnellets, una nova versió dels tradicionals panellets de Tots Sants

El Gremi de Carnissers i Xarcuters de Girona ha proposat una nova tradició gastronòmica per Tots Sants que s’ha acabat estenent per tot Catalunya. Es tracta d’unes boles de carn que simulen els panellets i que també es presenten amb diferents arrebossats. Se’n poden trobar a Can Vives, on presenten els carnellets en una safata assortida que costa al voltant dels 9 euros.

Mateu Vives, de la carnisseria del carrer Sant Joan, ha explicat a Ràdio Calella TV que els carnellets estan elaborats amb una massa de carn de botifarra dolça, que després es cobreix d’ingredients al gust: ametlles, xocolata, festucs o també pinyons. “En comptes de la massa d’ametlla que utilitzen les pastisseries, aquesta està feta de la botifarra dolça típica de l’Empordà, amb carn de porc i un percentatge molt elevat de sucre, llimona i canyella. Per sobre hi posem fruits secs, coco…; el que portaria qualsevol panellet de pastisseria”, ha explicat Vives.

20161027_105723

Aquest matí, l’obrador de Can Vives n’estava preparant les safates per omplir el mostrador. Tot i que alguns establiments venen els carnellets ja cuinats a punt per menjar, a Can Vives se’n troben de crus en safates de 8 unitats assortides, que costen uns 9 euros. “Es recomana preparar-los al forn, a 180 graus i durant 8 o 15 minuts”, ha detallat.

“La veritat és que n’hem venut forces. La gent ho prova com a curiositat, i com que són per a una data assenyalada ens ha funcionat molt bé”, ha explicat Mateu Vives.

 

 

Els carnellets es poden servir d’entrant o com a postres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.