Catalunya en Comú Podem trasllada al Govern la seva preocupació sobre l’Hospital de Calella

Imatge d'arxiu

El grup parlamentari ha presentat un seguit de preguntes a la Mesa del Parlament en què interpel·la al Govern sobre la situació de “degradació” que denuncien pateix el centre hospitalari calellenc. En relació a les instal·lacions però també a l’equipament. La diputada Marta Ribas, portaveu adjunta de Catalunya en Comú Podem, ha admès que els preocupa especialment la pèrdua de qualitat assistencial dels centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva com a conseqüència de la manca d’inversió i de l’endeutament que s’arrossega. Exigeix, en aquest sentit, que es fixi una planificació estratègica que reverteixi aquesta situació i que se n’informi al conjunt de la ciutadania.

Catalunya en Comú Podem demana que el Govern garanteixi l’equitat i la qualitat del servei públic de salut a tot el territori i adverteix que això passa per resoldre les deficiències que s’han detectat a l’Hospital Sant Jaume de Calella, centre de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

El seu grup parlamentari ha registrat tres preguntes a la Mesa del Parlament perquè l’executiu català aclareixi quins són els plans d’inversió previstos, com pensa distribuir els serveis que presta i també resoldre l’actual situació d’endeutament que arrossega.

La portaveu adjunta dels comuns, Marta Ribas, exigeix que es concreti l’estratègia per revertir l’actual situació de degradació, en concret, de l’Hospital de Calella.

Per a nosaltres, la priorització és mantenir la qualitat mínima segons estàndards bàsics a tots els centres de Catalunya, l’equitat en l’accés al servei de la ciutadania. En aquest sentit, ens posem ens mans de qui ho coneixen bé que són els professionals del centres i el CatSalut perquè siguin ells qui facin la planificació. I l’exigim, per això les preguntes.

Es queixa que el Departament de Salut no sigui transparent a l’hora de facilitar informació respecte els plans d’inversió sobre l’Hospital de Calella. Els comuns recorden en el seu escrit que l’ex conseller Toni Comín va admetre en la seva visita al centre que era un dels quatre de Catalunya que més ho necessitava.

Ens han estat explicant durant molt temps la degradació de les instal·lacions però també dels equipaments: maquinària i tot allò que requereix na inversió constant no només de renovació sinó també de manteniment (…) S’està entrant en una roda perversa, cada vegada més difícil de capgirar, que ens comportarà haver de fer una inversió més gran per fer una renovació absoluta de maquinària de tot tipus.

Les tres preguntes relatives a la situació de l’Hospital de Calella es van registrar el passat 4 d’octubre. Segons ha detallat Ribas, el Govern disposa ara de dos mesos per donar-hi resposta, que agafaria pel mig les vacances de Nadal. Amb tot, hi ha la possibilitat de demanar-ne una pròrroga.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a la diputada Marta Ribas. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *