Catalunya entra aquesta mitjanit a la fase de represa

Distància, mans i mascareta. Són les tres paraules que la Generalitat ha anat utilitzant durant la campanya institucional contra la Covid-19 i que seran les marcaran com la nova fase de represa, en la qual entrarem aquesta mitjanit. Això sí, amb nous paràmetres. I és que la distància de seguretat passarà a ser d’1,5 metres, i quan no es pugui complir serà obligatori l’ús de la mascareta. Igualment, s’aconsellera tenir una bona higiene de mans com l’arma més important contra el coronavirus. El president de la Generalitat ha presentat aquest migdia els eixos bàsics del decret de mesures de seguretat, que es concretaran pròximament amb plens específics per a sectors i activitats.

La Generalitat de Catalunya seguirà els principis de rigor i claredat a l’hora d’informar a la ciutadania quines pautes s’hauran de seguir a la nova fase de represa per evitar contagis. Es continua apel·lant a la responsabilitat individual per garantir la salut de tots.

En la roda de premsa d’aquest migdia, el president Quim Torra ha especificat les normes d’aforament en espais a l’aire lliure i tancats. Hi haurà un període d’adaptació fins el 25 de juny, en el qual l’aforament es limitarà al 50% en interiors i al 75% en exteriors. A partir de llavors no es marcaran percentatges sinó que l’únic que s’haurà de garantir serà un espai individual de 2,5 metres quadrats. D’això en dependran les capacitats màximes.

Les mascaretes seran obligatòries per a tots els majors de 6 anys quan no es pugui respectar la distància de seguretat d’1,5 metres entre persones que no tenen relació i contacte habitual. Serà d’1 metre en espais tancats. També s’haurà de portar en tots els mitjans de transport de competència de la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa a les trobades socials, incloent la pràctica esportiva no professional, no hi haurà un màxim de persones sinó que l’única condició és no generar aglomeracions. Això vindrà determinat pel fet que es pugui respectar o no la distància física.

Amb l’entrada a la fase de represa, es podran obrir els parcs infantils i celebrar fires i actes comercials, empresarials o científics.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *