Esquerra torna a reclamar plens mensuals en complir-se el primer any del mandat municipal

Ordres del dia extensos i debats que s’allarguen fins entrada la nit o matinada. Són els motius que porten a Esquerra a tornar a reclamar que l’alcaldessa convoqui plens amb periodicitat mensual, ara que es compleix el primer any de mandat municipal. El cap de l’oposició, Xavier Ponsdomènech, s’ha referit al desenvolupament del debat de la setmana passada per reforçar la seva petició.

En declaracions al programa La Ciutat, Ponsdomènech ha recordat que l’alcaldessa de Calella es va comprometre amb els partits de l’oposició a revisar la periodicitat dels plens quan es complís el primer any del mandat municipal.

Els municipis de més de 20.000 habitants han de fer un ple mensual i a Calella, amb 19.400 habitants, ens agafem a la llei per dir que cada dos mesos ja n’hi ha prou. Tenim una ciutat que requereix un seguiment mensual, i els debats ho evidencien. Es fan molt llargs i així és molt difícil treballar.

L’última sessió plenària va acabar a quarts de dues de la matinada, després de més de sis hores de debat. Només es va fer una ronda d’intervenció en els últims punts inclosos en l’ordre del dia i no es va fer el torn final de precs i preguntes, tant dels grups polítics de l’oposició com de la ciutadania, que va fer-los arribar per correu electrònic perquè es va celebrar a porta tancada.

El portaveu d’Esquerra ha dit que encara desconeixen quin procediment es seguirà per donar-li publicitat.

L’alcaldessa va dir que es faria a través de Ràdio Calella TV, però no sabem quin serà el procediment per fer-ho públic, estem a l’espera. Per això vam decidir fer la nota de premsa perquè la gent sabés quins precs i preguntes volíem fer.

Esquerra ha emès una nota de premsa en què detalla tots i cadascun dels precs i preguntes que tenien preparats. Entre ells, la petició perquè s’actualitzi el portal de transparència de l’Ajuntament ja que, segons exposen els republicans, no hi consten les factures de proveïdors dels anys 2017, 2018 i 2019; ni tampoc els contRactes menors signats durant el primer trimestre del 2018.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *