“Catalunya sí que es pot” critica la privatització dels serveis públics

Albano Dante, dissabte a Calella

«Catalunya sí que es pot» defensa un pla de rescat ciutadà amb mesures que es poden prendre amb voluntat política, com per exemple aturar la privatització de serveis públics com la sanitat. Així ho ha manifestat el candidat número 5, Albano Dante que creu que hi ha marge i que la Generalitat hauria de fer servir tots els instruments que té a les seves mans.

Sobre un possible rescat de les autopistes, Dante va admetre que no serà fàcil fer-ho pel blindatge jurídic fet pels executius.

En un acte celebrat dissabte «Catalunya sí que es pot» va parlar de la seva lluita contra la corrupció i contra recentralització de l’estat espanyol, de cara a tenir les màximes eines de decisió allà on aquestes tenen impacte. Aquesta formació d’esquerres també es reivindica com a sobiranista. En aquest sentit, critica CDC per haver donat suport al tractat de lliure comerç entre Europa i els Estats Units, juntament amb PP, PSOE i Ciutadans: «El cas de CDC que forma part de Junts pel Sí, que fa aquesta demanda de més capacitat legislativa, quan a la vegada pacten amb el PP, PSOE i Ciutadans el tractat de lliure comerç entre Europa i el EUA. I la pregunta que ens fem és: Com es pot demanar més sobirania quan la mateixa Convergència treballa per buidar de sobirania el Parlament de Catalunya i entregar-a a les multinacionals, i a més de la mà del PP i PSOE?», diu el candidat de “Catalunya sí que es pot”.

Albano Dante defensa un referèndum sobre la independència ja que considera aquestes eleccions no en poden ser considerades un substitut. Per això, busca teixir complicitats amb l’Estat espanyol amb qui s’haurà de negociar la sortida d’aquest atzucac. «Nosaltres entenem que aquestes eleccions no són el referèndum que no ens van deixar fer i ho entenem perquè a partir del dia 28 s’hauran de seguir prenent decisions sobre les autopistes, la privatització de la sanitat. Per tot, s’haurà de buscar i això en relació amb el paper que pugui jugar Podemos a nivell de l’estat espanyol, aquestes complicitats».

Per la seva banda, l’advocada Anna Maria Pérez creu que la seva formació serà la segona força al Parlament el 27-S.
Pérez i Dante van participar dissabte en un acte electoral celebrat a la Sala Mozart.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *