Noves sessions obertes del Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua per a cuidadors no professionals

Sense títol

Aquesta setmana es reprenen les sessions del Grup de Suport Emocional i d’Ajuda Mútua adreçades a cuidadors no professionals de persones amb dependència. L’impulsa l’Ajuntament de Calella amb el suport de la Diputació de Barcelona. No té una funció formativa, sinó que el grup es converteix en un espai de relació entre homes i dones que comparteixen una mateixa situació i els conflictes que poden derivar-se de la dedicació que implica tenir un familiar al seu càrrec. Les sessions són obertes a tothom i començaran dimecres 30 de setembre a la sala d’actes de l’Ajuntament Vell. Per participar-hi, cal posar-se en contacte amb l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella.

Per tercer any consecutiu, a Calella es tornen a programar les sessions del Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua, que són un espai de trobada per a cuidadors de persones amb dependència. S’adreça a persones que no han rebut formació i que es veuen abocades a dedicar-se a l’atenció i cura de familiars o persones pròximes. L’estrès i el sentiment de soledat són algunes de les conseqüències que provoquen aquestes situacions.

En aquest cas, el grup actua de via d’escapament. “S’ofereixen recursos per gestionar la càrrega emocional i física que comporta l’atenció a una persona depenent, i els cuidadors hi comparteixen experiències; amb la coordinació d’una psicòloga i un tècnic”, ha explicat Margarita Valls, la regidora de Política Social de l’Ajuntament de Calella.

El grup es trobarà de forma setmanal a la sala d’actes de l’Ajuntament Vell, on els disposaran d’una hora i mitja per compartir experiències i relacionar-se, i alhora rebre assessorament dels professionals.

Les sessions són obertes i per participar-hi cal adreçar-se a l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella, trucant al 93 766 15 52.

El recurs està subvencionat per la Diputació de Barcelona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat