CDC Calella analitza els primers resultats de l’enquesta de refundació del partit

Convergència Democràtica de Calella ha celebrat la reunió bimensual de l’Assemblea de Militants, i els assistents han pogut valorar els resultats de les primeres 2.000 enquestes analitzades dins el «Torn Obert», el nom que es dóna al procés de refundació de Convergència Democràtica de Catalunya.

El president de Convergència a Calella, Pere Puig, ha explicat que l’Assemblea de Militància va començar amb l’explicació dels punts inclosos al proper ple municipal i tot seguit es van valorar les enquestes sobre la refundació de Convergència. No hi ha resultats concrets de la militància de Calella sinó que es valoren els resultats generals al país. Pere Puig si que s’ha mostrat content de la resposta de la militància calellenca en aquestes enquestes. “A Calella la participació ha estat de més del 60% de la militància, cosa que en llocs del Maresme com Mataró no han arribat ni al 25%. I les aportacions, tal com es van viure a les dues sessions que s’han fet, han estat realment interessants“.

Analitzant respostes concretes, es desprèn que la majoria de militants volen que el nou nom mantingui la denominació de convergència, acceptat un un 60% d’enquestats, cosa que Pere Puig valora com a important. Puig: “La marca Convergència és una marca forta que realment, malgrat totes les vicissituds que hi ha hagut en els últims temps, és ben acceptada dins la nostra militància“.

Pel que fa a posicionament polític, més de la meitat d’enquestats apunten que cal ocupar un espai del centre-esquerra, i si se’ls sumen els militants que es decanten pel centre estricte, el percentatge puja al 75%. Només un 10% d’enquestats aposta per mantenir la política liberal al partit. “Això possiblement el que fa és virar una mica l’espectre polític de Convergència cap a un espectre més social-demòcrata, més de centre-esquerra“, ha admès el president de CDC a Calella.

Aquests resultats són una primera fase de consulta a les bases, que seran analitzats als òrgans d’execució nacional del partit i s’aprovaran al Congres Nacional del mes de juny, sempre i quan no hi hagi unes noves eleccions espanyoles.

CDC estrena nou local

L’Assemblea de Militància va servir per estrenar el nou local de Convergència Democràtica de Calella. La seva nova seu a la ciutat es troba al carrer Sant Antoni, al bell mig del centre de la ciutat, i és més gran i amb més possibilitats que l’anterior seu, al carrer Bruguera.

El nou espai de Convergència a Calella permetrà donar resposta a les necessitats del partit i la seva militància, ja que fins ara la seu convergent no era prou àmplia per acollir actes o trobades de gran abast. CDC ha deixat el local del carrer Bruguera i n’ha estrenat un de nou, més gran i polivalent que l’anterior.

El president del partit a nivell local, Pere Puig, comenta els motius que han propiciat el canvi. “L’increment de militància i el fet que hi ha més assistència als actes interns han fet que el local que teníem fins ara hagi quedat petit. N’hem buscat un altre, una mica més gran, suficient perquè ara ens permeti convidar persones a fer conferències, xerrades o col·loquis sense tenir la necessitat de desplaçar-nos a altres llocs de la ciutat com ens passava fins ara quan volíem organitzar alguna d’aquestes activitats. Ara les podrem fer a casa nostra“.

El nou local es troba al número 10 del carrer Sant Antoni. En les darreres setmanes s’ha estat remodelant i des d’aquest abril està operatiu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *