El plenari debatrà la modificació de l’Ordenança de Convivència i Via Pública

Imatge d'arxiu

L’alcaldessa de Calella ha convocat per aquest dilluns 4 d’abril la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Calella que contempla, entre altres propostes d’acord, la modificació de l’Ordenança Municipal de Convivència i Via Pública. Es planteja adaptar-ne el redactat per establir que l’Ajuntament sigui l’administració competent en la tramitació de sancions per consum i tinença de substàncies a la via pública. Alhora, dotar-se de més capacitat d’actuació davant els aldarulls que es produeixen en apartaments turístics, normalment ocupats per estrangers.

El Ple de l’Ajuntament de Calella debatrà dilluns la modificació de l’Ordenança Municipal de Convivència i Via Pública. El Govern de CDC i el PSC proposa que l’administració local sigui la competent en la tramitació, aplicació i recaptació de les infraccions sobre tinença i consum de substàncies a la via pública.

El tinent d’Alcaldia Albert Torrent ha recalcat que es mantenen els preceptes de la Llei catalana de Protecció Ciutadana, però traslladats a la regulació municipal. “Les sancions que feia la Policia Local s’enviaven al Departament d’Interior i ara, amb la modificació, ens permet gestionar-ho directament des de l’Ajuntament (…) És una qüestió de comoditat a l’hora de fer el seguiment dels expedients, a més l’ordenança permet pagar amb diners o amb serveis a la comunitat”, ha exposat Torrent.

Amb la proposta de modificació, l’executiu local també vol entomar la problemàtica detectada arran de la implantació d’apartaments turístics a la ciutat. Amb el nou redactat es vol ampliar el marge d’actuació que té l’Ajuntament per donar resposta a les molèsties que poden generar els inquilins i afecten al veïnat.

“L’infractor normalment era estranger i se li aixecava un acte, que aquí quedava perquè no teníem altra manera de pressionar. La modificació ens ha de permetre disposar d’una regulació més àmplia per poder fer responsable de les molèsties al propietari o a l’empresa explotadora de les molèsties, o que l’infractor estranger pugui pagar la multa al moment. Es tracta de ser més coercitius perquè tinguin un millor comportament”, ha indicat el tinent d’Alcaldia.

El règim sancionador de l’Ordenança de Convivència i Via Pública estableix multes de fins a 750 euros per a infraccions considerades lleus; 1.500 euros per a infraccions greus i de 3.000 euros per a les tipificades com a molt greus. Amb tot, contempla la possibilitat de commutar-les per serveis a la comunitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *