Cesc Freixas, Las Migas i Miquel Abras, caps de cartell del NEC 2020

collage nec

L’ajuntament de Calella ha decidit mantenir la novena edició del Nits d’Estiu de Calella, tot i el coronavirus. L’obrirà el 26 de juny el cantant i compositor Marc Parrot i el tancaran el 28 d’agost Las Migas. Cesc Freixas, Miquel Arbras o Gemma 4 també seran alguns dels artistes que formaran part de la programació d’un NEC diferent i atípic. I és que degut a les limitacions d’aforament imposades pel govern espanyol, enguany es faran dos passis de cadascuna de les actuacions per controlar els aforaments.

Desdoblar l’aforament de les actuacions i desinfectar degudament l’espai després de cada passi són algunes les mesures de seguretat que ha decidit impulsar l’ajuntament de Calella per tal de poder celebrar la novena edició del festival. Ho ha avançat l’alcaldessa, Montserrat Candini, aquest matí al programa La Ciutat.

Som un equip de gent que fa molts anys que apostem per la cultura i en un moment complicat els hi fem suport. Som conscients que ho tindrem tot molt més complicat, hi ha unes normes de seguretat i distanciament que ens han portat a decidir que farem dos passis per espectacle. Per tant desdoblarem l’aforament habitual. A més, entre espectacle i espectacle desinfectarem els espais i tindrem molta cura dels protocols d’entrada i sortida.

Cada passi tindrà un aforament de 160 persones. El cartell d’enguany comptarà amb Marc Parrot que obrirà el festival el 26 de juny, el seguirà Maria Muñoz, la Gala dels Tres Tenors pel 10 de juliol, Miquel Abras, Gemma 4, la cobla La Montgrins, l’Oquestra de Cambra Harmonia, Ferran PalauMarala, Cesc Freixas, Bolina Teatre i el tancaran Las Migas. Els tres escenaris d’aquesta edició seran el Far, pati de l’Escola Pia i pati de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça.

Candini també ha mostrat la voluntat del consistori calellenc per seguir apostant per la cultural malgrat les limitacions que imposa la nova normalitat.

Volem facilitat al màxim tornar a la nova normalitat. A més, el valor de la cultura per la societat és extraordinari. Ara més que mai hem d’apostar per la cultura i els artistes, que ens ajudaran a seguir endavant amb totes les seves expressions artístiques.

El NEC serà un dels pocs festivals que es mantenen aquest estiu malgrat el coronavirus. Altres festivals maresmencs com l’ARTS d’Estiu o el Canet Rock s’han vist amb l’obligació d’ajornar les seves actuacions previstes per aquest estiu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *