L’Hospital de Calella i el SEM, condemnats a indemnitzar una pacient amb més d’un milió d’euros per una negligència

La justícia ha condemnat l’Hospital de Calella i el Sistema d’Emergències Mèdiques a indemnitzar amb més d’un milió d’euros una pacient pel retard en el diagnòstic d’ictus. La doctora que la va atendre va confondre els seus símptomes -la meitat esquerra del cos immòbil, dificultat per parlar i boca lleugerament torta- amb una intoxicació per cànnabis. Com a conseqüència d’això, la pacient va quedar incapacitada amb invalidesa absoluta. Necessita ajuda de terceres persones per fer qualsevol acció quotidiana. Tenia 33 anys quan van passar els fets. Ara necessita una cadira de rodes i no pot moure la part esquerra del cos.

L’Audiència de Barcelona ha condemnat l’hospital i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a pagar 1.074.000 euros en total a la pacient, el seu marit i dos fills per les seqüeles que li han quedat a causa de la negligència.

Els fets van passar el 2011, quan la dona va tenir una crisi sobtada que li va deixar immòbil la meitat esquerra del cos, amb dificultat per parlar i la boca lleugerament torta. La doctora que la va atendre va concloure que tenia una intoxicació per cànnabis i no va activar el protocol de l’ictus.

El SEM va evacuar la dona a l’Hospital de Calella, tot i que no està preparat per atendre infarts cerebrals. Des d’allà, van trigar més de 13 hores a traslladar-la a Can Ruti.

La sentència admet un “error de diagnòstic” i subratlla que el fet que se li fes un TAC sense contrast “revela que existia la sospita de la presència d’una patologia neurològica”.

L’asseguradora Zurich es farà càrrec de la compensació.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *