Cinto Busquet sobre els abusos a l’església: “S’han tapat moltes coses”

Cinto Busquet, el mossèn de la Parròquia de Calella, ha fet avui autocrítica com a membre de l’església parlant dels abusos sexuals a menors. Busquet ha estat crític però alhora ha afirmat que se sent orgullós de pertànyer a l’església catòlica i que la major part dels 410.000 capellans que hi ha al món no tenen res a veure amb aquest tipus de conductes reprovables i injustificables.

El mossèn de la Parròquia de Calella ha parlat avui al programa La Ciutat de Ràdio Calella TV sobre una de les polèmiques obertes actualment que més afecten a l’ església, els casos de pederàstia. Una situació que va portar al Sant Pare Francesc ha convocar una cimera al Vaticà el passat mes de febrer. Busquet considera que durant molt de temps per la jerarquia eclesiàstica ha tapat el tema i no ha estat conscient de la seriositat i la contundència que requeria la situació.

Aquest és el problema més greu, que els bisbes, que en el fons són els que tenien la responsabilitat, no han tingut consciència en el seu moment de la seriositat i del que comportaven actes d’aquest tipus. En comptes d’aturar els peus i fer investigacions de fons i si havia una equivocació d’aquest tipus retirar del càrrec i de l’exercici del ministeri. Van anar pensant que era un mal moment i que ja se’n sortiria.

Busquet afirma que la conducta dels capellans implicats no té cap tipus de justificació i és altament reprovable però considera també que els darrers temps, amb la polèmica sorgida amb un monjo de Montserrat, l’afer s’ha fet servir políticament. El mossèn no ha volgut treure-li importància però diu que alguns mitjans ho han fet servir per atacar Catalunya i el procés per mitjà d’un símbol com Montserrat.

Busquet ha parlat també al programa del paper de l’església els darrers anys davant el conflicte entre Catalunya i Espanya. El mossèn afirma que la Conferència Episcopal espanyola no ha facilitat la convivència amb Catalunya. Diu que la catalana ha estat massa prudent i l’espanyola no ha fet res per propiciar l’entesa.

La Conferència Episcopal Espanyola ha perdut una gran oportunitat de dir el que el magisteri universal de l’església diu aplicant-ho al cas català. I l’església catalana, si pensem els bisbes, per tot una complexitat d’origens, ha estat segons el meu humil parer excessivament prudent perquè ha dit en el seu moment i ha reblat després coses ben clares sobre el caràcter nacional de Catalunya i els drets de Catalunya com a nació.

Cinto Busquet es va convertir en un dels principals defensors del referèndum català i això el va portar a defensar-lo a molts mitjans de tot l’Estat. Ara ha reduït el nombre d’intervencions als mitjans perquè s’ha adonat que no contribuïa, tal i com ell pretenia, a generar millor ambient i entesa.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Paquita ha dit:

    Molt encertat tot el que dius. El tema de la pederastia en l”Església si que es fort però han volgut treure partit políticament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *