Ciutadans demana al Govern pressionar per accelerar el llançament de la Bruna

gomis 3

El grup municipal de Ciutadans considera que el consistori calellenc hauria de fer més pressió per accelerar el llançament de la Bruna, l’antic hostal la Gaviota. Ho ha afirmat el regidor Guillermo Gomis davant els recents episodis d’incivisme i delinqüència protagonitzats pels seus residents i abans de conèixer l’anunci de la Junta de Seguretat Extraordinari que ha convocat l’alcaldessa, Montserrat Candini, per a demà. Gomis, en una entrevista al programa La Ciutat, reclamava una actuació contundent del Govern Municipal que doni resposta a les queixes dels veïns de l’entorn i posi fi a la inseguretat que diu que viuen. “S’ha de legislar” ha dit Gomis i ha apuntat que fa massa mesos que s’està en una situació encallada sense retorn que només porta problemes i mals de caps pels veïns.

Ciutadans – quan encara no tenia constància de la convocatòria de la Junta Extraordinària de Seguretat-, ha demanat a l’executiu de Candini pressionar més per executar el llançament de la Bruna. Denuncien que és un focus de delinqüència, on no cessen els aldarulls i hi ha actuacions policials dia si dia també. 

L’Ajuntament ha de vetllar per la seguretat dels seus ciutadans i ha de pressionar. Pressionar en el sentit per posar fi a això. No es pot continuar així, està portant problemes socials i donant una mala imatge. Cada dia passa alguna cosa i la policial local, en la situació que es troba, no pot dedicar el 25% de les seves actuacions a la Bruna.

El Govern municipal ja va exposar la setmana passada que és la justifica qui té l’última paraula sobre quan s’executarà el desnonament.

Gomis també ha aprofitat l’entrevista per a parlar d’altres temes d’interès local. I amb relació a la construcció del nou supermercat Aldi i la preservació de les restes arqueològiques, Ciutadans ha refermat el seu posicionament a favor del projecte. Consideren que és la millor opció per preservar les runes, després que hagin estat tapades i invisibilitzades durant anys. Diu Gomis, que no s’ha d’oblidar que es tracta d’una propietat privada i que l’Ajuntament, si volgués, hagués pogut comprar els terrenys fa molts anys quan el seu preu era assumible.

El problema és que és molt fàcil parlar i dir, però és una propietat privada. Els propietaris van decidir vendre-ho a l’Aldi. Anteriorment l’Ajuntament podria haver comprat els terrenys, no eren costosos, era assumible, els hauríem d’haver comprat abans.

Gomis ha reiterat que aturar ara el projecte comportaria un cost inassumible pel consistori calellenc.

Sobre la platja de gossos, Gomis ha volgut recordar que el seu partit duia la proposta en el seu programa electoral i que sempre ha estat favorable a tenir-ne una, sempre que sigui de manera consensuada i treballada entre tots els partits. Això si, diu que no faran campanya no pel sí, ni pel no, ja que ha de ser la ciutadania qui determini si la vol o no la vol.

Nosaltres volíem una platja de gossos, però mancomunada entre tots. Que la volguéssim tots i la treballéssim tots. Ara amb la consulta no farem ni campanya pel sí ni pel no. Que sigui el ciutadà que determini si la vol o no.

Gomis també ha assegurat que ell ja ha firmat perquè es pugui fer la consulta.

En un altre ordre de qüestions, el regidor de Ciutadans també s’ha posicionat en relació amb el centre integral de la gent gran que demana el president de l’Espai Caixa. Per a Gomis, obrir un equipament exclusiu per aquest col·lectiu és una necessitat, més, després del que han patit amb la crisi de la Covid. I diu que Can Saula només serà un pedaç.

La gent gran es mereix tenir un lloc per ells. On estiguin bé, se’ls atengui bé, passar l’estona plegats on fer activitats… I ara Can Saula per ells serà un pedaç.

Ciutadans és l’únic partit, de moment, que s’ha posicionat favorablement aquest projecte.

En l’entrevista al programa La Ciutat, Ciutadans també s’ha referit a la demanada perquè Calella tingui un menjador social. Segons Gomis és una necessitat que ja està coberta, amb els ajuts que es donen, amb el servei de Càritas i amb el menjador mancomunat de Poblenou.

Recupera l’entrevista a Guillermo Gomis al programa La Ciutat: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat