Cimera policial per La Bruna

Imatge d'arxiu

La situació de tensió i d’inseguretat que genera l’ocupació de l’antic Hostal La Gaviota, on fins fa unes setmanes hi funcionava el CSO La Bruna, ha desencadenat en una reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat a la que hi participarà el director general de la Policia de Catalunya, Pere Ferrer. A més, també s’hi ha convocat a representants dels altres tres cossos policials que tenen presència al territori: la Policia Local, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. La trobada organitzada per l’Ajuntament de Calella pretén captar la màxima atenció policial davant la problemàtica de la Bruna i l’espiral d’incidents que s’hi vinculen des de fa mesos. Això ha desencadenat en una situació de tensió veïnal i al conjunt de la ciutadania que preocupa als responsables municipals.

L’Ajuntament de Calella ha informat per mitjà d’una nota de premsa que també s’ha posat en coneixement de la fiscalia la convocatòria d’aquesta cimera policial.

En aquests moments s’està pendent que es doni l’ordre judicial de desallotjament de la Bruna. Hi havia una primera data, el 6 de novembre del 2020, que es va ajornar per petició expressa de l’alcaldessa amb l’objectiu de donar una solució habitacional i social a les famílies i persones que l’ocupaven i estaven en una evident situació de vulnerabilitat. El context de pandèmia, i de clares restriccions de mobilitat, hi van ajudar. Mesos després, el 16 de febrer, l’alcaldessa va enviar una segona missiva a la titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 d’Arenys de Mar en la qual li demanava reactivar el llançament per “acabar amb el focus de conflictivitat que genera”. Llavors encara funcionava com a Centre Social Ocupat La Bruna amb la coordinador del grup de persones de Calella, que poques setmanes després, l’11 de març del 2021, anunciaria la seva dissolució “per falta de persones organitzades” que poguessin tirar endavant el projecte que es va crear l’any 2017.

En els últims mesos, les queixes dels veïns a raó dels incidents i la inseguretat que genera l’ocupació de l’edifici ha anat en augment. El consistori hi ha respost amb un reforç de la presència policial que, no obstant això, no ha evitat que s’hi continuïn produint aldarulls i que les patrulles locals i de Mossos s’hi hagin hagut de desplaçar més d’una vegada.

Amb aquest escenari, l’alcaldessa Montserrat Candini ha convocat d’urgència i amb caràcter extraordinari una Junta Local de Seguretat a la que hi participaran representants dels cossos policials i membres del Govern Municipal.

Manifestació convocada per demanar més seguretat ciutadana

reunió passeig webUn grup de ciutadans han oficialitzat la convocatòria per aquest dissabte 1 de maig una manifestació que anirà de la Plaça Catalunya fins a la Plaça de l’Ajuntament per reclamar més seguretat. Així ho van acordar dissabte en la reunió que una vintena de persones van tenir al Passeig Manuel Puigvert, i en la qual també es va parlar de la possibilitat d’organitzar patrulles ciutadanes.

L’Associació de Veïns de Calella Centre se n’ha desmarcat públicament, tot i que en les últimes setmanes ha reclamat una actuació per part de l’Ajuntament per posar fi a la problemàtica de La Bruna. La seva presidenta, Hèlia Tresserras, ha dit avui al programa La Ciutat que l’acció està polititzada. Ha explicat que a la reunió van assistir-hi i van prendre la paraula persones que formen part de l’extrema dreta de VOX.

La junta de l’associació ha decidit no donar suport a la manifestació perquè està polititzada per elements de la dreta (…) Hi havia un senyor que va ser apoderat de VOX a l’Hotel Volta en les últimes eleccions al Parlament de Catalunya.

Durant la trobada es va valorar la creació de patrulles ciutadanes per temes de seguretat. És una estratègia que els grups d’extrema dreta han adoptat en d’altres ciutats de la comarca, com Mataró.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *