Les persones d’entre 70 i 79 anys ja poden demanar hora per vacunar-se

vacuna covid cap hospital1

Les persones nascudes entre el 1942 i 1951 ja poden demanar hora per vacunar-se a la pàgina web vacunacovidsalut.cat. En un comunicat Salut ha anunciat que aquestes persones poden triar dia i hora per vacunar-se en qualsevol dels punts de vacunació establerts que ja estan administrant altres fàrmacs contra el coronavirus i que fins ara estaven reservats a les persones de 60 a 69 anys. Amb aquesta mesura es preveu que es pugui accelerar el ritme de la campanya de vacunació.

A través del web vacunacovidsalut.cat també poden demanar hora per vacunar-se les persones nascudes entre 1952 i 1961 – 60 i 69 anys – que rebran el vaccí d’Astrazeneca. Pel que fa als majors de 80 anys i personal essencial, aquests no poden concertar cita, ja que són citats directament per Salut.

Amb aquesta estratègia es pretén administrar, en el mínim temps possible, una primera dosi a totes les persones d’aquestes franges d’edat. Per a fer-ho possible també s’ha anunciat que s’amplien els espais de vacunació fora dels CAP.

Segons dades del Departament de Salut, el 22% dels catalans ja ha rebut una dosi de les vacunes i el 8% ja té la pauta completa, és a dir la necessària per aconseguir la immunitat. El ritme de vacunació s’ha accelerat en les darreres setmanes i encara s’espera que ho faci més amb l’arribada de la vacuna monodosi de Janssen.

Per a la resta de grups d’edat, entre 18 i 59 anys, encara no hi ha data per començar la vacunació.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *