Ciutadans portarà al Ple una moció per lluitar contra les ocupacions il·legals

Gomis en el Ple presencial de Juny.
Gomis en el Ple presencial de Juny.

El grup municipal de Ciutadans defensarà en el proper Ple Municipal de l’Ajuntament de Calella una moció contra les ocupacions il·legals en habitatges. La proposta, que la formació taronja està portant a tots els ajuntaments del territori, proposa assegurar la devolució dels immobles ocupats il·legalment als seus propietaris. Segons el seu portaveu al consistori calellenc, Guillermo Gomis, la moció contempla l’elaboració d’un pla municipal específic que permeti a l’ajuntament de Calella lluitar de forma més eficaç contra les ocupacions il·legals.

Una moció que entre altres, té per objectiu buscar una major protecció per a les comunitats de propietaris i veïns davant possibles ocupacions perquè s’agilitzin els processos i es reforcin les competències municipals. Guillermo Gomis és el regidor de la formació taronja al consistori.

Proposem mesures que permetin assegurar la devolució dels immobles als seus legítims propietaris. També ens emplacem a donar més autonomia i jurisprudencial a la Policia Local, creant una unitat de Policia destinada a la prevenció i control dels immobles ocupats o susceptibles d’ocupació. D’aquesta manera el que intentem és protegir al propietari i a les comunitats de veïns que són les que conviuen dia a dia amb els okupes. El que nosaltres proposem és que l’Ajuntament tingui mecanismes per fer fora als okupes en 48 hores.

En aquesta mateixa línia, en el text de la moció es proposen mesures que permetin assegurar la devolució als propietaris amb un servei d’assessorament i orientació jurídica que faciliti el consistori. També apunten que caldria l’elaboració d’un cens en què s’indiqui si el tipus d’ocupació és per a fins delictius o per necessitat.

De fet segons Gomis, la motivació d’aquesta moció, ve per l’increment d’ocupacions que està patint Catalunya. La formació taronja indica que les ocupacions han crescut fins a un 25% en el darrer any a Catalunya.

Presentem aquesta moció davant de l’augment d’ocupacions que està patint tot el país, però en especial la nostra Comunitat Autònoma. A Catalunya les ocupacions il·legals s’han incrementat en un 25%.

Gomis ha explicat que el seu partit ha registrat una llei antiokupes al Congrés dels Diputats que «sigui més dura» i permeti desallotjar els okupes «de manera exprés».

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *