La PAH reclama la condonació del deute hipotecari a una família sense recursos de Fogars

L’acció de protesta s’ha fet aquest matí a les oficines del Banc Santander del carrer Sant Pere, a la qual hi han accedit una vintena de membres de la plataforma a Tordera, als que s’hi han afegit activistes de Pineda de Mar. Exigeixen la condonació del deute hipotecari d’una família de Fogars de la Selva a qui l’entitat bancària reclama gairebé 90.000 euros. També demanen que s’ofereixi als afectats un lloguer social al qual hi puguin fer front. L’acte s’ha desenvolupat de forma pacífica.

Aurora Rubio, coordinadora de la PAH Tordera, qui ha estat acompanyant la família afectada en el procés ha denunciat tots els entrebancs que els ha posat l’entitat bancària des que van intentar negociar-hi.

“Els van treure la casa però van mantenir-los el deute. Vam començar a negociar fa dos anys i el problema és que no tenien ingressos, ho vam arreglar perquè cobressin el PIRMI, però després ens han anat donant llargues. Han passat per dos judicis, i segueix sense arreglar-se”, ha declarat a Ràdio Calella TV.

En concret, l’entitat bancària els reclama 70.000 euros de la hipoteca i altres 19.000 de despeses.

Els activistes reclamen que se’ls condoni el deute i se’ls ofereixi viure a l’immoble a canvi d’un lloguer social al que hi puguin fer front amb els seus ingressos.

“Estan tots dos malalts, s’estan medicant per aquesta situació, i malviuen de les andròmines. Acabem de parlar amb un dels negociadors de l’UCI (Unión de Créditos Immobiliarios), tot i que qui reclama el deute és Santander, i ens ha dit que dimarts aniran a veure l’habitatge perquè no els volen donar el lloguer social a casa seva”, ha exposat.

Des de la PAH adverteixen que continuaran amb els actes de protesta fins que el Banc Santander retiri la reclamació judicial per l’import de la hipoteca i ho garanteixi a la família, i per escrit.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a la coordinadora de la PAH Tordera, Aurora Rubio.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *