Clam d’alcaldesses i alcaldes per a la millora del finançament del món local

Alcaldesses i alcaldes assistents a la trobada celebrada a Pineda de Mar, a mitjans d'octubre passat.

Marc Buch ha participat a la trobada liderada per l’alcalde de Pineda de Mar, en què s’ha reivindicat la millora del finançament del món local o més efectius de Mossos, entre d’altres problemàtiques que comparteixen amb municipis com Santa Susanna, Sant Pol de Mar o Lloret de Mar. La cimera es repetirà a principis del 2024 a Calella.

La inflació i la voluntat de no incrementar en excés la pressió fiscal a la ciutadania està escanyant els ajuntaments, que reclamen, ara més que mai, millores en el sistema de finançament del món local. Aquest va ser un dels temes sobre els quals va pivotar la primera trobada d’una desena d’alcaldes i alcaldesses de l’Alt Maresme i la Selva, liderada pel pinedenc Xavier Amor i a la que hi va assistir Marc Buch. L’alcalde de Calella ha posat en valor el compromís dels seus homòlegs per fer front comú davant de problemàtiques compartides, entre les quals també hi ha la seguretat o la millora de la mobilitat.

Per exposar problemàtiques i posar en comú solucions. Vam tractar de la falta de finançament que tenim els ajuntaments, seguretat per la necessitat de disposar de més efectius de Mossos, i altres temes que ens afecten a tot. Però sobretot la voluntat de defensar tot un territori i, en temes comuns com la mobilitat, treballar de manera coordinada. Ha estat la primera reunió d’unes quantes que farem de manera periòdica.

A banda dels representants de Pineda de Mar i Calella, a la cimera d’alcaldes i alcaldesses també s’hi van donar cita els de Santa Susanna, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Tordera, Palafolls i Lloret de Mar, l’única població de la Selva. La pròxima convocatòria tindrà lloc a principis del 2024, aquí a Calella.

Pel moment, ni s’ha tractat ni està previst fer-ho, la proposta de Barcelona d’integrar el Maresme a l’àrea metropolitana.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *