Prop de 500 calellencs participaran a la Romeria a Montserrat

Com mana la tradició per Tots Sants Calella puja en Romeria fins a Montserrat per viure uns dies en comunitat i participant dels actes religiosos que organitza la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau. De fet, aquests dies ja ultimen preparatius pel desplaçament que enguany tornarà a ser multitudinari. Calculen que seran unes 500 persones entre les persones que s’allotjaran a la muntanya màgica i les calellenques i calellencs que només pujaran l’1 de novembre. El programa inclou els actes tradicionals litúrgics, com la celebració de les vespres, l’anada als Degotalls per fer-hi l’ofrena floral o la recepció del Pare Abat a la Basílica de la Vetlla de Santa Maria, a la que hi acostumen a assistir les autoritats. També hi ha la Missa Conventual del diumenge 29 d’octubre amb la posterior visita al monestir de Sant Benet de Montserrat. Però també hi ha alguna novetat per commemorar els 95 anys de la Romeria que la Pilar Navarro i la Mireia Gras han comentat avui a LA CIUTAT.

Aquest 2023 se celebren els 95 anys del desplaçament dels calellencs i calellenques a la muntanya santa. Una cita important que va més enllà de la religió i el recolliment, convertint-se en un pretext per fer comunitat i activitats a la natura. S’espera que uns 500 calellencs pugin durant el cap de setmana vinent a Montserrat i que uns 120 s’allotgin a les cel·les. Marxaran el 27 d’octubre i no tornaran fins al 2 de novembre. El dia gran, com sempre, serà per Tots Sants, el dimecres 1 de novembre, amb la participació de la romeria a la Missa Conventual i la posterior trobada amb el P. Abat a la Basílica.

Els tiquets de l’autocar per pujar el dia 1 de novembre a Montserrat es podran adquirir aquest dijous de 18 a 19.30h al centre parroquial (c/ Jovara 102). El preu són 15€ i inclou el bitllet d’anada i de tornada, i el tiquet per entrar a la Basílica. L’autocar sortirà a les 8h del matí de Calella i es tornarà a les 17.30h.
Podeu consultar el programa de la Romeria de Calella al portal de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau.

? Divendres 27 d’octubre
10.00h Sortida en autocar des de Calella
18.00h Acollida dels romeus de Calella a la Basílica
18.15h Participació dels romeus al Rosari i a Vespre

? Diumenge 29 d’octubre
11h Missa Conventual
16h Visita del monestir de Sant Benet de Montserrat.
18.45h Participació a la pregària de Vespres
19.20h Vetlla de Santa Maria de la romeria de Calella.

? Dilluns 30 d’octubre
13.00h Salve i Virolai cantat per l’Escolania
17.30h Missa pels difunts de Calella al Cambril

? Dimarts 31 d’octubre
12.30h Ofrenal floral al Camí dels Degotalls

? Dimecres 1 de novembre
11h Participació de la Romeria a la Missa Conventual
12h Salve i Virolai
12.15h Trobada dels romeus amb el P. Abat a la Basílica
13.15h Comiat de la Romeria al Cambril

?Dijous 2 de novembre
10.00h Deixar les cel·les
12.30h Retorn dels qui han pujat amb autocar

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *