L’Ajuntament crearà un protocol per erradicar les ocupacions de locals

Sota la directiva de “tolerància zero” amb les ocupacions, el govern, juntament amb Estimem Calella i el PP han aprovat la creació d’un protocol de detecció i erradicació de les ocupacions de locals. Des que s’ha iniciat l’any a Calella hi ha hagut 32 temptatives d’ocupació frustrades pels cossos policials i Estimem Calella argumenta la creació d’aquest protocol perquè hi ha «una problemàtica greu i persistent» d’ocupacions de locals. Des del govern consideren que és inexistent. Actualment, hi ha tres locals comercials ocupats, dels quals un- argumenten des del govern- resulta conflictiu.

Estimem Calella ha elevat el debat sobre les ocupacions de locals comercials al plenari municipal d’octubre. Demana que es creï un protocol de detecció i erradicació d’aquest tipus d’ocupacions quan hi hagi condicions d’infrahabitatge amb riscos per a la seguretat i salut pública. Ho explicava la regidora, Lucía Sánchez:

No estem dient que s’hagin de desocupar tots els locals. Estem parlant que entenem que quan s’acrediti una situació de risc objectiu per la seguretat i la salubritat dels ocupants, i sigui declarat inhabitabilitat de l’immoble es procedirà al desallotjament dels ocupants. Evidentment, a la nostra ciutat hi ha molts locals ocupats i que poden complir les condicions d’habitabilitat. Parlem d’aquests locals que són un risc, no només per les persones que viuen dintre sinó també per les persones que per motius de seguretat puguin tenir les persones que viuen en aquella comunitat.

Des del govern, el tinent d’alcalde responsable de l’àrea d’habitatge, Soufian Laroussi, ha afirmat que mantenen una política de “tolerància zero” amb les ocupacions, però lamenta que s’afirmi que des d’Estimem Calella que hi ha un problema d’ocupacions de locals:

Com a govern, les ocupacions il·legals d’immobles és un tema que ens preocupa molt. En aquest sentit, crec que fins i tot podríem dir que el govern té per lema “tolerància zero” envers a les ocupacions. Informar-vos que a Calella, a tota la ciutat, actualment tenim tres locals ocupats i els tres estan al mateix lloc. Lamentablement, un dels tres és un local conflictiu.

En aquesta línia, Laroussi ha afirmat que el govern se suma a la moció per convicció al fet que és necessari tenir un protocol propi per actuar respecte a les ocupacions. Laroussi també s’ha felicitat per la política que hi ha hagut amb les ocupacions. Des que s’ha començat l’any hi ha hagut 32 temptatives d’ocupació frustrades per part dels cossos policials que, afirma, tenen unes directrius molt clares per part del govern.

Des de l’oposició, Calella En Comú Podem ha lamentat que es posi el focus en un problema inexistent. ERC ha lamentat que torni aquest tema al plenari, un “tema recurrent” en l’anterior mandat i ha demanat mesures preventives. La CUP també s’ha sumat a aquesta crida.

També el PP s’ha afegit a la moció. De fet, el partit de Celine Coronil ha demanat en seu plenària la implementació d’un programa de policia de barri per prevenir la delinqüència i millorar la sensació de seguretat. La moció ha estat desestimada per part de l’oposició, que ha coincidit a dir que hi ha una manca d’efectius de Mossos d’Esquadra a Calella per tal que la Policia Local es pugui dedicar a altres serveis que no sigui la seguretat ciutadana.

Estimem Calella i PP han votat a favor de la creació de la policia de barri, mentre que la CUP i ERC s’han abstingut per les formes en què estava redactada la moció, amb termes “caducats”, segons el portaveu republicà. En Comú Podem Calella, PSC i Junts han votat en contra i des dels equips de govern s’ha justificat amb què estan desenvolupant un model de policia de proximitat molt similar a la proposta que feia el PP.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *