Com cada 1 de maig la classe treballadora diu prou. Aquest any ‘Més drets, més igualtat, més cohesió. Primer les persones’.

L’1 de maig és un dia festiu, però el principal motiu de la jornada és el Dia del Treballador, ple de mobilitzacions arreu de l’Estat. Aquest any es posen al davant les persones ‘Més drets, més igualtat, més cohesió. Primer les persones’.

Després d’un cap de setmana electoral en què s’ha cridat la participació en les urnes i a les mobilitzacions de dimecres. Lluís Torrents, secretari comarcal UGT Maresme assegura que reclamaran una derogació de la reforma laboral.

Reclamarem i ho farem amb força, que hi hagi la derogació de la reforma laboral i amb aquesta llei, també es derogui la Llei Mordaza. Després d’aquestes eleccions, som optimistes i estem satisfets pels resultats. La gent ha votat esquerres majoritàriament, és a dir, la gent el que ha votat és que vol sortir d’aquesta crisi amb millors condicions, més justícia social i que vol diàleg. Per tant, nosaltres creiem que és important fer aquestes modificacions legislatives.

Enguany, es col·loca a davant a les persones ‘Més drets, més igualtat, més cohesió. Primer les persones’ perquè ‘les persones són les que han estat desateses en aquest inici de sortida de la crisi’ Torrents.

Hem viscut una crisi que no hem provocat els treballadors/es. I aquesta crisi no ha afectat als grans capitals que han continuat generant beneficis escandalosos: la banca, les financeres.. I en canvi, les persones han estat desateses d’aquest inici de sortida de la crisi. Continuen molts treballadors/es amb aquesta bossa de nova pobresa, que són treballadors/es que tenint feina continuen necessitant ajuts per poder arribar a final de més. És una situació difícil, que només es resoldrà quan deixem de pensar en les grans institucions, els grans capitals, la banca i comencem a pensar en les persones.

El secretari comarcal exposa que un cop acabada la crisi, els que encara continuen pagant aquesta situació són els treballadors/es, la feina es troba més precaritzada i els salaris s’han rebaixat, per això hi ha molt a reivindicar.

Els sindicats majoritaris animen a participar en la manifestació principal de Barcelona a les 11:30h a Ronda Sant Pere (plaça Urquinaona). Torrents afirma que ‘és bo i necessari participar d’aquestes manifestacions perquè és la forma d’aixecar la veu per reclamar canvis necessaris, sobretot per aquells que més necessitats estan’. La crida és perquè tothom participi en la manifestació i convertir un dia festiu en una reivindicació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *