Com decorar la teva llar seguint la tècnica fengshui

feng shui

Amb l’any nou són molts els que decideixen canviar hàbits i estils de vida. Un dels propòsits de molta gent és ser més feliç i tenir una llar que t’ajudi a ser-ho. Això és el que intenta fer el fengshui, una tècnica que segons els experts podria millorar el teu estat d’ànim i fer que l’energia positiva s’estengui per tota la teva casa. Avui pel programa La Ciutat ha passat l’Astrid Izquierdo, experta en fengshui, i ha donat una sèrie de tips per aconseguir l’equilibri i l’harmonia a casa.

Fengshui és una paraula d’origen xinès que traduït literalment vol dir vent i aigua. Aquesta filosofia modifica els espais per aconseguir l’equilibri i la prosperitat d’una casa o d’un espai concret.

Primer de tot per decorar la nostra casa seguint la tradició del fengshui hem de tenir en compte els cinc elements: foc, terra, metall, aire i fusta. Segons l’experta la combinació d’aquests elements millora el benestar i proporciona una vida més plena i feliç als que conviuen en aquell espai.

L’essència del fengshui és la natura, que és on trobem els cinc elements en equilibri. I el que fem amb el fengshui és portar la natura a casa. Apliquem aquesta tècnica a través dels diferents elements decoratius. Per exemple, una taula, correspondria a l’element terra, perquè és forta i pesada, una planta correspon a l’element fusta. És a dir, tots els elements decoratius ens ajuden a fer combinació harmònica.

UBICACIÓ

És important tenir en compte l’entorn de la casa. És important tenir una entrada visible i una esquena protegida, i sempre a ser possible tenir la casa ubicada al sud però aprofitar les hores de llum.

MENJADOR

Per al menjador és molt important que pensem en els valors associats aquestes sales; la sociabilitat i la comunicació amb la família, perquè el menjador ens generi aquests valors. El sofà hauria de tenir sempre una paret darrer, per relaxar-nos i sentir-nos protegits. Important tenir la cambra molt ben il·luminada.

DORMITORI

El dormitori ha de simbolitzar descans i calma. Per descansar bé el llit ha d’estar tocant a la paret i que no quedi orientat cap a portes, ni escales. També és molt important que el llit reposi sobre un capçal, a ser possible de fusta que neutralitzi les ones electromagnètiques. També és molt important no tenir, ni entrar elements tecnològics a l’habitació. A l’hora de pintar les parets és important tenir en compte els colors suaus de la gamma càlida i sobretot evitar vermells o blaus. També és molt important tenir en compte on guardem les sabates; la pitjor ubicació, sota el llit, la millor, guardades a l’armari. Si seguim tots aquests tips, l’experta en fengshui assegura un descans reparador.

CUINA

La cuina ha d’estar ben separada del lavabo i hi ha de representar prosperitat, creativitat i nutrició. Ens ha de venir de gust cuinar. Si mai tenim ganes de cuinar o ens fa mandra, vol dir que la nostra cuina està mal distribuïda.

LLARS POC IL·LUMINADES

Segons l’experta en fengshui, les cases poc il·luminades s’han de ventilar més de l’habitual, ja que hem de substituir la llum que no entra amb aire. És important posar punts de llum càlid i jugar amb les cantonades perquè ens generin una sensació d’amplitud i llum. I en la mesura del possible cal evitar els fluorescents del sostre.Quan no puguis distribuir la teva casa partint de zero, tot es pot potenciar o neutralitzar amb colors, materials i formes.

Per a més consells podeu escoltar-vos l’entrevista sencera que s’ha fet al programa La Ciutat o visitar el web de l’Astrid Izquierdo.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat