Com ha gestionat Malgrat de Mar les reivindicacions del personal municipal?

Malgrat de Mar, Arenys de Mar o Granollers són alguns municipis que la representació sindical dels treballadors de l’Ajuntament de Calella ha posat d’exemple per com han gestionat les reivindicacions de millora de les condicionals laborals de la plantilla municipal tot i les limitacions legals. Aquesta mateixa setmana, s’assegurava que Malgrat de Mar és amb qui Calella s’ha de comparar perquè té una població similar, una renda bruta anual equiparable i el mateix nombre d’agents de la Policia Local, que és el col·lectiu on s’origina el conflicte actual. Ho hem preguntat al portaveu del Govern de coalició entre el PSC i PDeCAT, Jofre Serret. Explica que estan en procés d’aprovar la valoració de llocs de treball, i que no l’han implementat. I que si suposa un augment del capítol 1 per sobre del topall màxim, no ho podran fer.

El portaveu del Govern de Malgrat de Mar coincideix que la llei estatal bloqueja l’aplicació de les valoracions de llocs de treball que superin els límits fixats.

El tema de la legalitat és molt clar: el capítol 1, que inclou els diners per pagar les nòmines del personal, no es pot ampliar. Els ajuntaments tenim marge de maniobra en funció de si s’han cobert o no les places.

A Malgrat de Mar, l’any 2018 van iniciar la valoració de llocs de treball per actualitzar l’existent. Ara s’està a l’espera de resoldre les al·legacions que s’hi van presentar i la previsió és que es pugui tancar passat el 2022.

Amb tot, sí que s’han implementat alguns canvis sobre les condicions laborals del conjunt de la plantilla municipal. Serret explica que s’han reduït horaris i, en aquells col·lectius de serveis considerats essencials o imprescindibles, s’han mantingut compensant-ho amb complements retributius extraordinaris.

L’any 2019 es va aprovar la modificació horària de la jornada laboral de tots els treballadors i treballadores, per passar de 37,5 hores setmanals a les 35 hores. A excepció de tres col·lectius, per qüestió de servei, que les han mantingut. Són les brigades i la Policia Local; i les consergeries, a 40 hores setmanals. Això sí ha implicat aplicar un complement extraordinari per compensar les hores de diferència amb la resta de treballadors.

No obstant això, Serret nega que aquest acord amb la plantilla sigui una contrapartida a la VLT. Tampoc que es pugui interpretar com una fórmula alternativa.

En absolut. Una cosa és la valoració de llocs de treball i l’altra la demanda d’un horari que permeti la conciliació familiar i una major estabilitat de salut. Són dues coses diferents.

El portaveu del Govern de Malgrat de Mar explica que no han parlat d’aquesta qüestió amb el consistori calellenc, amb el qual subratlla que mantenen unes relacions institucionals molt cordials.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *