Com s’ho fan les botigues de roba, calçat i cosmètica per ser segures?

Després de dos mesos tancats el comerç de Calella ha tornat a aixecar la persiana aquesta setmana, tot i les limitacions imposades pel govern espanyol. Anar a comprar ja no és igual que abans del confinament i és que la nova normalitat ja ha arribat al comerç de Calella. Els protocols de seguretat són molt més estrictes a les botigues de roba, calçat i cosmètica, on cal utilitzar gels hidroalcohòlics, productes de desinfecció i de dur guants i mascareta. Però tornar-se a retrobar amb els clients i poder reprendre a l’activitat, ha compensat el fet d’adaptar-se a totes aquestes mesures.

A la sabateria Zurano Boots, faciliten mitjons de plàstic a tots els seus clients que es vulguin emprovar les sabates. Unes sabates que un cop provades és desinfectada degudament. El mateix passa amb el sofà o amb totes les superfícies amb les quals ha estat el contacte el client.

El que estem fent és netejar tot el que podem. Cada vegada que entra un client i seu al sofà, el desinfecto, com també desinfecto totes les superfícies amb les quals ha pogut estar en contacte. A més frego 3-4 cops al dia. El que tenim de bo a les botigues és que tenim uns mitjons de plàstic i llavors el client no toca directament amb la seva pell la sabata. No és el mateix que amb la roba.

Al contrari a les sabates, la roba sí que s’ha de deixar  entre 24 i 48 hores en quarantena. És amb el que s’està trobant la cotilleria Lady Godiva, qui neteja amb vapor tot l’estoc que es proven els clients i ho deixa apartat durant 48 hores. Això si, ara cal filar molt prim amb les talles.

Tenim diversos mètodes de desinfecció. Freguem amb lleixiu i quan entra un client li posem gotes de desinfectant a les mans perquè puguin tocar. Tot l’estoc se’l poden provar però ja filem molt prim amb les talles. Un cop s’ho proven, si no es queden el sostenidor, el netegem amb vapor i el deixem guardat durant 48 hores al magatzem.

A les perfumeries tampoc res és com abans. El mostrari segueix exposat però ja no està a l’abast dels clients. A la perfumeria Vila de Calella els treballadors són els únics autoritzats a tocar els productes. Lluny queda el poder provar-se un mateix les cremes, els perfums o els pintallavis.

En els clients no els hi deixem provar res. És sempre el personal de la perfumeria qui té el producte a la mà i li ensenya al client. Amb els perfums és més fàcil perquè ja tenim unes mostres per provar. En tenir un local petit nosaltres tot això ho tenim més controlat però vaja, pensem que és una prevenció per tothom no deixar tocar-ho malgrat que no tothom ho entén.

Les òptiques han estat un dels pocs establiments que han pogut obrir durant l’estat d’alarma per fer serveis mínims. Ara amb l’entrada a la fase 1 han pogut reprendre l’activitat al 100%. A l‘òptica Claramunt han marcat les zones de seguretat a terra per mantenir les distàncies entre clients i treballadors. També desinfecten les ulleres després de cada ús i les graduacions es fan amb unes estrictes mesures de seguretat.

Hem marcat les distàncies amb franges a terra, tenim un aforament limitat a 3-4 persones, tothom ha d’entrar amb mascareta i guants. Un cop es proven les ulleres les desinfectem amb productes especials. Hem après les mesures de seguretat bastant ràpid i les complim tan treballadors com clients. Quan graduem a una persona portem una pantalla i hem posat també un metacrilat de separació amb el client perquè en aquest cas no podem mantenir la distància mínim de seguretat.

Totes aquestes mesures de seguretat no han estat uns impediments pels calellencs, que han tornat a les botigues tan bon punt han pogut reobrir, potenciant el comerç local.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *