Comença l’època de les Primeres Comunions

comunions web ok

Aquest diumenge es faran les Primeres Comunions del 2021 a la Parròquia de Calella. Aquest any n’hi haurà una trentena, entre les que toquen als nens i nenes que han acabat el cicle de Catequesi i les que es van ajornar la primavera passada, encara en plenes restriccions per la situació de pandèmia. La cerimònia es fa dins del temple i consisteix en la celebració de la primera vegada que una persona batejada combrega durant una Eucaristia.

Mossèn Cinto Busquet, rector de la Parròquia de Calella, ha explicat que l’època de Primeres Comunions comença aquest diumenge. Que és un moment de celebració i d’alegria per als nens i nenes, i les seves famílies; però sense oblidar la profunditat del pas que fan dins del seu procés d’educació en el cristianisme.

L’any passat només vam poder fer-ne 2 o 3 perquè eren nens més aviat grans. Però aquest any esperem poder-les fer totes, ja a partir d’aquest diumenge (…) És un moment festiu per la Parròquia, per a les famílies i un moment important per als nens, però durant els cinc anys que estic a la Parròquia he insistit molt amb l’equip de catequistes que l’objectiu és el procés d’educació perquè s’obrin a la dimensió espiritual i religiosa.

Novetats de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau

L’arribada de Mossèn Cinto Busquet a la Parròquia de Calella ha marcat un abans i un després en la utilització de les noves tecnologies en l’activitat litúrgica de l’Església. Primer va ser la instal·lació d’un projector que permet seguir les lectures i les oracions en diversos idiomes. Des de fa unes setmanes, també a través de les pantalles que s’han posat als laterals de l’altar, on no hi ha bona visió del presbiteri.

pantalla església00000000

S’han pagat gràcies al donatiu d’un feligrès, segons ha confirmat el Rector.

Ha estat el regal d’una persona que volia fer alguna cosa per a la Parròquia, i veient que hi havia aquesta necessitat ha assumit el cost de 3.800 euros. Perquè ara la nostra prioritat és l’ajuda a les persones i a l’ajut que s’ha de donar a qui està en una situació més crítica.

També d’ençà de la pandèmia, s’han retransmès les celebracions a través d’Internet i amb el suport de Ràdio Calella TV.

Mossèn Cinto Busquet ha explicat que s’han hagut de fer unes obres importants a l’edifici per consolidar el sostre de l’antiga sagristia.

Pràcticament s’han substituït totes les bigues. Hagués resultat més econòmic i senzill enderrocar el sostre i fer-lo de nou, però no podíem perquè és un edifici catalogat. Això ens ha portat a una despesa de 60.000 euros que ha cobert la Parròquia, però que ens ha deixat a mínims per a les despeses ordinàries.

L’actuació s’ha fet a la part posterior del temple que dona al carrer Raval.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat