Els restaurants podran tornar a servir sopars a partir de diumenge

Interior del restaurant Macanudo de Calella

La restauració podrà tornar a servir sopars a partir de diumenge i això ha acontentat a un dels sectors més castigats per la pandèmia. Després de 5 mesos de tancament obligat a les cinc de la tarda, a partir d’aquest 9 de maig tindran permesa l’obertura fins les onze de la nit, ininterrompudament. Els restauradors celebren la flexibilització i es mostren il·lusionats per rebre novament la seva clientela en el que consideren un horari “decent” que els dona “oxigen”. Però alguns optaran per adaptar-s’hi a partir de la setmana vinent per acabar de fer gestions i recuperar treballadors en ERTO. D’altres obriran excepcionalment. Amb tot, fan una crida a la prudència tenint en compte que la pandèmia encara no ha finalitzat i que una nova onada podria comportar una altra vegada més restriccions i tancaments.

La restauració calellenca celebra la flexibilització de la mesura i poder obrir horari ininterromput fins a les 23 de la nit. Diuen que la gent té moltes ganes de sortir a sopar després de 5 mesos sense poder-ho fer i, malgrat reconèixer que la pandèmia no s’ha acabat, en l’ambient s’hi respira una il·lusió continguda.

Quim Fabré, propietari del Xiri9:

Tothom té moltes ganes de fer una mica vida normal perquè s’està fent llarg.

Gerard Serra, propietari Pizzeria Sapore d’Itàlia:

Ens fa molta il·lusió poder tornar a tenir el tracte amb el client directe que és una de les millors coses de l’hostaleria.

Maria José Renedo, propietària Restaurant Macanudo:

Ja fa molt que estem així i teníem ganes de poder treballar amb una mica més de normalitat.

saporeAixò si, diumenge no tots serviran sopars. El torn de nit dels diumenges per a molts és de descans, però alguns obriran excepcionalment per celebrar aquesta flexibilització. És el cas del restaurant Sapore d’Itàlia. Gerard Serra, el seu propietari, explica que gràcies als enviaments a domicili han pogut resistir, però que res té comparació amb la satisfacció de poder tornar a rebre clients per a sopar.

Nosaltres diumenge obrirem de manera excepcional. Generalment els diumenges tanquem, però aquest és diferent i hem decidit obrir per tornar a acollir clients durant el torn de sopar. També és cert que hem pogut salvar els mobles amb els “deliverys”, una de les coses bones que ens ha portat la Covid.

xiri9El Xiri 9 fins a mitjans de juny no oferirà sopars. Ara, però, celebra que els hagin permès allargar l’horari perquè en el seu cas podrà tenir obert per aquells que vulguin allargar la sobretaula o anar a prendre alguna cosa durant la tarda.

El que passa en el nostre cas és que encara no obrim de nit. Esperem per fer servei de sopars fins a mitjans de juny. El que farem és allargar horari fins a les 20h o les 21 h depèn de la gent i la llum. Ens va bé aquesta flexibilització perquè no haurem de fer fora a la gent just després de dinar i podran venir a prendre alguna cosa a la tarda.

Ben diferent és el cas del restaurant Macanudo. Aquest establiment obrirà els caps de setmana en torn nocturn, però ho farà a partir del dia 17 de maig. Diuen que no tenen per costum obrir els diumenges al vespre i que fer-ho aquest seria massa precipitat. 

Obrirem a la nit a partir del 17 de maig. Obrirem des de les 19h fins a les 23h, divendres i dissabtes. Aquest diumenge no obrirem perquè ens sembla que és massa precipitat i just i preferim amb calma obrir el divendres vinent.

La majoria dels restaurants calellencs consultats han optat per aquesta opció i el diumenge no obriran per servir sopars. La normativa aprovada pel darrer Procicat permet l’obertura fins a les 23h. Tot i això, continuen les restriccions d’aforament al 30% a l’interior i mantenint la distància de seguretat a les terrasses. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *