Comencen les obres de naturalització del passeig marítim de Pineda

pineda

Ja han començat les obres per refer el passeig marítim de Pineda de Mar malmès pel temporal Glòria. De fet Pineda ha decidit apostar finalment per un passeig més naturalitzat després de veure com els darrers temporals només han fet que malmetre encara més la zona. Amb aquestes obres es naturalitzarà el passeig retirant tot el formigó del carril bici i substituint-lo per un camí de sauló. També es milloraran els accessos a la platja i es repararà l’escullera afectada pel temporal. L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, s’ha mostrat satisfet que les obres s’hagin engegat de forma tan ràpida.

Les obres van començar ahir retirant el formigó del carril bici. Se substituirà per un camí de sauló compactat que serà per les bicicletes. També es milloraran els accessos a la platja des del passeig, construint rampes o escales als llocs on hi ha més desnivell. Ho ha explicat l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, aquest matí al programa La Ciutat.

El que volem és eliminar formigó i treure els quilometres de carril bici que estan fets de ciment. Tot això ja s’estan enderrocant. Ara farem un camí de sauló per restaurar la part on circulaven les bicicletes. I finalment construirem unes rampes o escales per poder pal·liar el desnivell que ha quedat entre la platja i el passeig.

També es reforçarà el passeig amb una escullera per tal d’evitar que els temporals no arribin al front marítim. Amor ha apuntat que també caldrà seguir estudiant noves dinàmiques del litoral. I és que després del temporal Glòria va haver-hi un altre temporal que va malmetre altre cop el passeig. Això ha fet que el Ministeri hagi incrementat la inversió inicial de 300.000 euros a més de mig milió d’euros, després que l’Ajuntament de Pineda ho hagi requerit.

Hem de recordar també que immediatament després del Gloria va venir una altra llevantada que va acabar de malmetre tot. Després de diferents gestions i reunions el ministeri aboca més recursos perquè es puguin realitzar totes aquestes obres abans de l’estiu.

Les obres les porta a terme el Ministeri d’Agenda Urbana per arreglar el tram de passeig de Mar a la Platja de la Riera i Platja dels Pescadors, i tenen una durada prevista de tres mesos.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *