Les mascaretes seran obligatòries a partir de demà

Les mascaretes seran d’ús obligatori a partir de demà en els espais públics. S’hauran de portar sempre que no es puguin garantir els 2 metres de distància de seguretat tant en espais oberts, com també tancats. Dilluns el govern espanyol va anunciar que serien d’ús obligatori però fins avui no s’ha publicat l’ordre ministerial al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Les proteccions seran obligatòries però amb excepcions per fer esport i per motius de salut.

El BOE concreta que seran d’ús obligatori per a totes les persones majors de sis anys. Tot i això, hi haurà algunes excepcions de persones que quedaran exemptes aquesta norma. 

  • Qui presenti alguna mena de dificultat respiratòria que es pugui veure agreujada per l’ús de mascareta.
  • Persones en què l’ús de la mascareta resulti contraindicat per motius de salut o que per la seva situació de discapacitat o dependència presentin alteracions de conducta.
  • En el desenvolupament d’activitats en què, per la mateixa naturalesa d’aquestes, resulti incompatible l’ús de la mascareta.
  • Per causa de força major o necessitat.

Els ciutadans hauran de comprar les mascaretes preferentment higièniques o quirúrgiques, que cobreixin nas i boca. L’ordre no especifica si es posaran multes a qui no compleixi la norma.

Fins ara l’ús obligatori de la mascareta només era vigent en el transport públic.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.