Durant el 2023 l’hospital va augmentar pràcticament un 20% l’activitat quirúrgica

L’hospital de Calella va deixant, a poc a poc, enrere els estralls de la pandèmia. Prova d’això és l’increment de l’activitat quirúrgica durant l’any 2023, on va arribar a augmentar en un 20% més respecte a les xifres del 2022, un fet que també va comportar una disminució de pacients en les llistes d’espera. Segons ha informat la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, els hospitals de Calella i Blanes van fer l’any passat un total de 7.554 operacions a persones en llistes d’espera, un 13,3% més que l’any 2019 (any de referència prepandèmic). Uns resultats que emmarquen en el Pla de millora de l’accessibilitat de la ciutadania a l’atenció sanitària impulsat pel Departament de Salut amb l’objectiu de millorar el termini d’esperes.

Malgrat que les llistes s’han reduït, durant el 2023 van créixer en un 3,5% els pacients nous que esperen per ser operats. Un fet que s’atribueix a l’increment de la capacitat diagnòstica i a la resolució del sistema. També s’ha aconseguit escurçar el temps d’espera per ser intervingut, que ara se situa en 147 dies.

La Dra. Sònia Pérez, directora assistencial de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ha destacat que són dels millors resultats obtinguts des de l’any 2018.

El temps d’espera varia segons la tipologia de la intervenció, per a les garantides (cataractes, pròtesis de maluc i pròtesis de genoll), la majoria de les que es fan a la corporació, és de 180 dies, tot i que han aconseguit reduir-ho fins als 76 dies de mitjana als hospitals de Calella i Blanes.
En el cas de les cataractes, l’activitat ha augmentat un 42,5% i la llista d’espera s’ha escurçat més del 50% concretament un 51,22%. En les pròtesis de maluc, s’ha fet un 31,7% més d’activitat i s’ha reduït en un 37,6% les persones en espera. I pel que fa a les pròtesis de genoll, també ha crescut el nombre de cirurgies en un 38% i s’ha retallat la llista d’espera en un 44,9%.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *