Comencen les preinscripcions de segon cicle d’educació infantil, primària i primer d’ESO

Jornada de portes obertes a l'Escola La Minerva

Aquest dijous 23 de març ha arrencat el període de preinscripció d’alumnes, que s’allargarà fins el 4 d’abril d’acord amb el calendari aprovat pel Departament d’Ensenyament. Les sol·licituds i la documentació s’han de presentar al centre demanat com a primera opció, tot i que en el formulari s’hi poden indicar peticions d’admissió a un màxim de 10 i per ordre de preferència. A Calella hi ha cinc centres que imparteixen els estudis: la Minerva, el Salicrú i l’Institut Bisbe Sivilla, que són públics; i l’Escola Pia i les Escoles Freta, que estan concertats amb la Generalitat de Catalunya.

L’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Calella ha acompanyat a les famílies en la presa de decisions organitzant una xerrada informativa; la qual es va poder complementar amb les jornades de portes obertes fetes a tots els centres.

Al llarg dels pròxims quinze dies, s’haurà de formalitzar la sol·licitud de preinscripció al centre escollit com a primera opció. Amb tot, i en la documentació, es poden llistar les altres possibilitats que ofereix el municipi per ordre de preferència.

El 24 d’abril es publicarà la puntuació provisional de cada sol·licitud a partir dels criteris de prioritat fixats pel Departament d’Ensenyament, entre els quals es contempla el fet de tenir germans escolaritzats al centre o pares o tutors legals treballant-hi; proximitat al domicili o al lloc de treball dels pares; ser família monoparental o nombrosa; o qüestions de renda familiar, de malalties o discapacitats de l’alumne.

La llista definitiva després de resoldre les reclamacions es publicarà el 8 de maig i les admissions el 2 de juny. A partir de llavors s’obrirà el periode de matriculacions, que anirà del 12 al 16 de juny.

El calendari de tot el procés es pot consultar al web d’Ensenyament de la Generalitat, a l’apartat [Preinscripció].

Quant a l’educació infantil de primer cicle, per a nens i nenes de 0 a 3 anys, el calendari és propi i el fixa cada ajuntament ja que és un servei municipal. En el cas de l’Escola Bressol El Carrilet el període de preinscripcions s’acostuma a realitzar a principis del mes de maig.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *