Escolars de Calella visiten el Saló de l’Ensenyament per orientar el seu futur acadèmic i professional

Alumnes de 4t d’ESO i primer de Batxillerat de l’Institut Bisbe Sivilla i de cursos de Batxillerat de l’Escola Pia van visitar ahir el Saló de l’Ensenyament, en el seu primer dia d’obertura de portes al recinte de Fira de Barcelona. És la gran cita de l’àmbit educatiu a Catalunya, on s’hi ofereix una informació àmplia i actualitzada de l’oferta d’estudis que els alumnes tenen al seu abast en matèria acadèmica i professional. Una visita que s’organitza des del centre i que permet, alhora, ajudar als tutors en la seva tasca d’orientació.

Ricard de los Aires, tutor de 4t d’ESO de l’Institut Bisbe Sivilla, ha explicat a Ràdio Calella TV que la visita resulta molt interessant per als alumnes que es troben en el moment de decidir cap a on dirigir els seus estudis. “Tenen la informació disponible a les webs però és diferent anar a l’estand de la fira i rebre-la de forma més personalitzada i pròxima. Intentem que l’alumne pugui veure els diferents cursos, cicles, sortides professionals i laborals, també de graus universitaris, i es faci el mapa de l’oferta educativa tant d’aquí com de fora de Catalunya”, ha manifestat el tutor.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb estand propi al Saló, ofereix programes per afavorir la mobilitat i l’intercanvi d’estudiants a l’estranger. Diu el tutor de l’Institut Bisbe Sivilla que és una opció que pren força, sobretot amb l’objectiu de millorar la llengua: “Sobretot en alumnes de Batxillerat que tenen ganes d’ampliar els seus estudis amb llengua. Tenim algun alumne que ha fet primer als Estats Units, però acaba aquí a l’Institut”.

Al Saló de l’Ensenyament hi participen tots els sectors vinculats a l’àmbit de l’ensenyament, d’idiomes o artístics, de formació ocupació i d’estudis superiors, tant universitaris com de formació professional. Es celebra fins aquest diumenge 26 de març i l’entrada general costa 6 euros, 5,50 euros amb carnet jove.

A més de l’Institut Bisbe Sivilla, també van visitar-lo ahir els alumnes de primer de Batxillerat i alguns de segon curs de l’Escola Pia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *