Comuns i Esquerra forcen la convocatòria d’un Ple extraordinari sobre els dividends de Gestaigua

getaigua5

Els partits que demanen que Gestaigua faci una reserva voluntària dels guanys obtinguts durant el 2019 han optat per la via reglamentària per forçar que es debati la proposta, amb la intenció que sigui abans de la pròxima reunió de la Junta General de la societat mixta. Cinc regidors de Calella en Comú i Esquerra signen el document que es va entrar per registre ahir, marcant l’inici del compte enrere de quinze dies hàbils màxims que estableix el ROM per celebrar les sessions quan les demana una quarta part dels membres de la Corporació Municipal.

Calella en Comú i Esquerra volen assegurar-se que el Ple Municipal es pronunciï sobre què fer amb els dividends del 2019 abans que la Junta General prengui la decisió definitiva. En l’últim Consell d’Administració, els comuns van plantejar fer una reserva voluntària dels 52.000 euros de guanys, i no repartir-los, en previsió de l’impacte i les necessitats que poden aparèixer com a conseqüència de la crisi del coronavirus. Els consellers d’Esquerra van sumar-se a la proposta; però no va ser acceptada. Els dos partits van optar llavors per registrar una moció perquè sigui el plenari, com a màxim representant del soci majoritari de Gestaigua, qui prengui la decisió. Això requereix que es convoqui abans de la Junta General i, segons comuns i republicans, no se’ls ha garantit.

Sebastián Tejada, conseller i portaveu de Calella en Comú.

Partim de la base que l’accionista majoritari de Gestaigua és l’Ajuntament, no Junts per Calella ni l’equip de Govern. En una decisió tan important com considerem que és aquesta, és absolutament necessari que l’alcaldessa vagi a la Junta General amb un consens del conjunt de forces polítiques.

Míriam Sellés, consellera i regidora d’Esquerra:

Vam demanar que es tingués en compte que el Ple es convoqués abans, per permetre debatre en el sí del màxim representant del soci públic majoritari de Gestaigua. La resposta rebuda no ens ho garanteix i, per tant, l’acció que hem considerat pertinent és demanar la convocatòria d’una sessió extraordinària (…) Suggerim que es faci de forma telemàtica per minimitzar costos i evitar problemes de presencialitat, i evidentment també per tota la situació en la que ens trobem.

Segons el Reglament Orgànic Municipal, una quarta part dels membres de la Corporació Municipal poden demanar la convocatòria d’una sessió extraordinària. Un mínim de 5 regidors, que són els que signen la petició formalitzada aquest dimarts 11 d’agost: Carles Ferrer i Míriam Sellés, d’Esquerra; i Josep Maria Juhé, Sebastián Tejada i Anna Giménez, de Calella en Comú. Ahir van començar a comptar els 15 dies hàbils que s’estableixen, com a màxim, perquè l’alcaldessa convoqui el Ple Municipal. En cas de silenci, quedaria automàticament convocat pel desè dia hàbil següent a la finalització del termini.

En declaracions a Ràdio Calella TV, el conseller i portaveu dels comuns, Sebastián Tejada, ha exposat que s’han vist pràcticament obligats a iniciar aquest procediment, amb el que no se senten especialment còmodes.

Creiem que això se solucionava amb una trucada de l’alcaldessa o un missatge per dir-nos que es faria el debat abans de la Junta General, però ha optat per l’ambigüitat i no garantir-nos que la discussió plenària sigui prèvia.

Per aprovar-se, la moció de Calella en Comú i Esquerra necessitarà el suport de 9 dels 17 regidors de l’Ajuntament. El Govern Municipal de Junts per Calella i el PSC en sumen 8.

En tot cas, el Ple extraordinari se celebrarà sense que els partits proposants tinguin la certesa absoluta que no s’haurà reunit abans la Junta General de Gestaigua, de la qual no en reben convocatòries. És per això que també aprofiten per demanar que s’hi convidi a totes els membres del Consell d’Administració, recordant que és una possibilitat contemplada en els estatuts de la societat mixta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat