Concentració a les portes del CAP de Calella en suport als metges que avui encadenen el quart dia de vaga

Membres de la Marea Blanca protestant el novembre del 2018

El sindicat Metges de Catalunya ha informat que la vaga convocada a la sanitat concertada està tenint aquest dijous un seguiment molt alt al centre hospitalari calellenc, de l’entorn del 80%, i que la xifra arriba a fregar el 100% a l’ambulatori. Els facultatius reclamen millores laborals i també retributives per revertir la situació provocada per les retallades i que, segons defensen, està degradant la prestació de l’atenció a l’usuari. Una trentena de persones, entre integrants de la plataforma Marea Blanca, de les associacions veïnals de Calella i de Podem Calella; s’han concentrat aquest matí a les portes del CAP per mostrat el seu suport a la vaga. Alguns professionals de l’ambulatori també s’hi han afegit momentàniament.

Manuel Garcia, portaveu de Marea Blanca a l’Alt Maresme, ha recalcat la importància que els metges disposin del temps necessari per a cadascuna de les visites, sobretot a l’atenció primària.

El més important com a usuaris de la sanitat és el temps que tenen els metges de capçalera per atendre els pacients. En aquests moments a Calella es disposa d’una mitjana de 7 minuts per pacient; els professionals demanen 12 minuts. Però sigui com sigui, no poden dedicar tot el temps a les visites, necessiten poder estudiar el cas, contactar amb especialistes i donar una atenció de millor qualitat.

Garcia ha lamentat que s’hagi arribat a una situació “insostenible” que posa en perill la salut dels usuaris.

La concentració a les portes del CAP ha començat a les 11 del matí. Els participants han cridat per una sanitat pública, digna i de qualitat, en contra de les retallades i de la corrupció política. La seva mobilització ha rebut el suport d’alguns conductors que ho han expressat fent sonar els clàxons dels cotxes.

Alguns usuaris que accedien a les instal·lacions s’han sorprès al veure’ls a les portes de l’ambulatori, que funciona amb el compliment dels serveis mínims. N’hem recollit l’opinió, majoritàriament favorable a la reivindicació dels professionals i alguns explicant experiències pròpies sobre l’atenció que reben per part de la sanitat pública. Ho podeu escoltar a continuació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *