El Consell Comarcal diu adéu als envasos de plàstic

El Consell Comarcal del Maresme ha decidit deixar d’utilitzar envasos per a aconseguir l’objectiu Residu Zero, el que es tradueix en reduir o no generar deixalles. Des del CCM han impulsat aquesta iniciativa per lluitar contra el canvi climàtic.

Deixar d’utilitzar ampolles de plàstic, així com gots de plàstic, ha estat la primera mesura impulsada des de l’àrea de Medi Ambient i Canvi Climàtic CCM per lluitar contra el canvi climàtic. Ara els consellers i treballadors del consell, fan servir ampolles de vidre reutilitzables, gots de materials compostables i consumeixen aigua de l’aixeta. La consellera de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Montserrat Garrido, ha explicat aquesta primera mesura en declaracions a Ràdio Calella TV.

Aquest any el que hem posat en marxa ha sigut posar ampolles de vidre reomplibles, que les reomplim allà mateix al Consell Comarcal, per poder-les oferir a tots els consellers i treballadors a les reunions, perquè així deixem d’utilitzar les ampolles habituals de plàstic que la gent consumia regularment.

Aquesta és una de les accions que el Consell Comarcal del Maresme està impulsant i que espera poder exportar a totes les administracions comarcals i poblacions, per agafar uns hàbits més ecològics.

Amb tot, la consellera també ha celebrat que el Maresme sigui una comarca implicada en la lluita contra el canvi climàtic i ha explicat accions que s’estan duent a terme en diferents restaurants de la comarca.

Aquí en el maresme també hi ha algun restaurant que està participant en una acció que hi ha que es diu Rewine, que consisteix a recuperar les ampolles de vi que serveixen per tornar-les a la bodega que fabrica el vi. Aquesta serà una mica la nostra feina aquest proper mandat, treballar per animar als restaurants i població a canviar els hàbits.

Des del Consell Comarcal treballaran per animar a restaurants i població, a tenir unes accions i hàbits saludables i ecològics, perquè el que està en joc és el futur del planeta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *