[AMPLIACIÓ] Conferència “Antonio Machado: vida i poesia”

Antonio Machado

L’Aula d’Extensió Universitària de Calella glossa avui la vida i l’obra poètica d’ Antonio Machado. L’encarregada serà Marisa Sotelo, catedràtica de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, que acostarà la figura d’aquest poeta universal a través dels símbols que van marcar la seva obra.

Maria Sotelo, que és la directora del departament de Filologia Hispànica, Teoria de la Literatura i Comunicació de la UB, plantejarà la xerrada a través de textos poètics i reflexions del propi Machado.

Sotelo considera que Machado és un poeta fonamental per entendre la poesia del segle XX i un referent com a ciutadà per la seva dimensió civil i ètica i el seu compromís amb la República.

Una figura important a la primera part de l’obra de Machado és la seva dona, Leonor.

La sessió de l’Aula d’Extensió Universitària «Antonio Machado: vida i poesia» es fa avui a partir de dos quarts de set al casal l’Amistat.

Precisament, aquest dimarts s’ha donat a conèixer el programa del tercer trimestre de l’Aula d’Extensió Universitària.

L’últim trimestre del curs es posarà en marxa el dimecres 5 d’abril amb una conferència sobre l’alimentació exòtica de mosques, mosquits, aranyes i serps a càrrec del catedràtic de Fisiologia Humana de la UAB, August Corominas.

Una altra de les qüestions que s’abordaran és sobre l’alimentació vegana amb Núria Almiron, que és professora del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra. El trimestre es tancarà el 14 de juny parlant de les raons per a la reforma horària a Catalunya a càrrec del sociòleg Salvador Cardús.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *