L’ANC-Calella per la Independència ratifica el seu compromís amb la xarxa sobiranista

Ponsdomènech en una imatge d'arxiu

El portaveu de l’ANC-Calella per la Independència ha confirmat que l’entitat segueix vinculada i implicada amb la Xarxa d’Acció per la Democràcia i el Referèndum, de la que ahir informàvem n’ha sortit la CUP de Calella. Xavier Ponsdomènech va explicar a l’Info Vespre de Ràdio Calella TV que ara per ara no tenen designada la persona que els representa i que assisteix a les convocatòries, però que això no significa que hagin abandonat aquest espai de coordinació del sobiranisme calellenc de la qual en van ser els promotors.

“Encara en formen part”, assegurava Xavier Ponsdomènech hores després que trascendís la sortida de la CUP de la Xarxa d’Acció per la Democràcia i el Referèndum. “L’únic que podem dir-hi, per si hi havia algún dubte, és que el nostre representant a la Xarxa va decidir a títol individual que no volia seguir fent-ho, i ara estem pendents d’escollir la persona que farà aquesta funció i de decidir, alhora, quin paper volem desenvolupar-hi”, va aclarir.

El portaveu de la territorial local de l’ANC va garantir que faran suport i aniran de la mà de totes les iniciatives que remin en favor del procés d’independència, de la convocatòria del referèndum i de la victòria del . És per això que també donen suport a la plataforma Esquerres per la Independència que la CUP està promovent com a alternativa a la xarxa. “La territorial fa setmanes que es va adherir al moviment nacional i, a títol individual, membres de Calella per la Independència també han mantingut trobades amb la coordinadora comarcal per tirar endavant el projecte aquí a Calella”, va exposar.

Des de l’ANC-Calella per la Independència entenen també que Esquerres per la Independència afavorirà que s’ampliï la base social en favor del sí al referèndum.

Òmnium Montnegre aposta per la transversalitat de l’acció de la xarxa

“Estem al costat de tot l’arc ideològic independentista”. Així mana el comunicat que Òmnium Cultural Montnegre ha fet públic al fil de l’escissió de la Xarxa d’Acció per la Democràcia i el Referèndum, provocada per la sortida de la CUP de Calella, que ahir exposava que se sentia “més còmode” treballant amb moviments posicionats clarament a l’esquerra i encaminats a ampliar la base social de la independència.

L’entitat convida a tots a dirigir els esforços en guanyar el referèndum i a postposar els debats ideològics al periode de constitució del nou país que vindrà a continuació. Assenyala quatre col·lectius d’indecisos als quals cal dirigir-se, i pels quals espera comptar amb la participació de particulars amb ganes de treballar pel procés. Una peça complementària, apunta, a la feina que s’està fent a nivell polític.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *