Confinats tres grups de l’Escola Pia per positius de Covid-19

escola pia

Una setmana després de l’inici del curs escolar, l’Escola Pia de Calella ha hagut de tancar tres dels seus grups per diferents positius de Covid-19. Dos són membres d’una mateixa família. Els casos es van comunicar ahir a la direcció del centre, que va activar el mecanisme establert per detectar infeccions i trencar la cadena de transmissió. Això implica que, des d’avui i durant el període de quarantena de 14 dies, 75 alumnes de l’escola no puguin anar a classe. Pertanyen a dos grups d’infantil i un de primària.

En declaracions a Ràdio Calella TV, la directora de l’Escola Pia, Marisa Romero, ha explicat que els casos es van conèixer ahir i que immediatament es van preparar circulars informatives per a les famílies i el professorat del centre.

Ahir diumenge, dues famílies de l’escola ens van informar que els seus fills han donat positiu i vam activar el protocol. Vam avisar a les classes implicades perquè s’han de quedar a casa, però seguiran l’escolaritat amb la seva tutora. Se’ls haurà de fer el PCR i encara que donin positiu, no podran venir a l’escola durant aquest temps.

75 alumnes de l’Escola Pia del centre de Sant Pere estan aïllats preventivament, seguint l’escolarització des de casa. Ara, des del CAP es contactarà amb les famílies dels tres grups que s’han tancat per determinar quan i on es faran les proves PCR als companys dels positius, que són asimptomàtics, segons ha informat la direcció del centre educatiu.

Dos provenen de la mateixa família, i l’altre és un altre cas. No estan malalts. Eren contactes estrets de persones que havien donat positiu per coronavirus, però no presentaven símptomes.

Tant inspecció del Departament d’Educació com l’Ajuntament de Calella també estan al corrent de la situació de l’Escola Pia. Des de la direcció del centre, Marisa Romero, s’envia un missatge tranquil·litzador a totes les famílies de la seva comunitat educativa.

Davant la pandèmia, i el poc que la coneixem, entenem la lògica preocupació que poden tenir. Però que sàpiguen que el procediment que hem seguit informant amb el màxim de transparència possible serà com actuarem sempre. Que estiguin tranquil·les perquè sempre sabran què passa.

Ara per ara, no es contempla el tancament de l’escola.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *