Suspesa la 15a edició del FESTIMATGE

festimatge00000000

Foto-Film Calella ha anunciat que es cancel·la el FESTIMATGE 2020, el festival de la imatge de Calella, que s’havia de celebrar entre el 4 i el 26 d’abril i que ja va ser ajornat fins aquesta tardor per la situació sanitària. Ara els organitzadors reconeixen que, davant les circumstàncies actuals i les restriccions per viatjar, tampoc podran fer l’esdeveniment aquesta tardor. Així mateix, s’ha anunciat que el pròxim 18 d’octubre es farà un acte simbòlic a la Sala Mozart on es mostraran les fotografies premiades i els curts més destacats. Pel que fa als premis d’Honor del Trofeu Torretes de Fotografia i Cinema es lliuraran en l’acte de cloenda del FESTIMATGE 2021.

Amb una programació tancada d’exposicions i tallers fotogràfics, projeccions de curtmetratges i la tradicional trobada de cinema 9,5, el FESTIMATGE s’havia de celebrar aquesta tardor. Els organitzadors són conscients que molts dels assistents no podrien venir al certamen, ja que 431 autors de 51 països havien enviat les seves fotografies al concurs fotogràfic. Xavier Rigola és el president de Foto-Film Calella.

La situació actual tothom la coneix. El FESTIMATGE és un esdeveniment que porta molta gent i que necessita presencialitat. Ara és evident que la gent no es mou i no viatja. Per tant no té sentit fer-lo perquè ningú vindrà. Hem de posar per davant la salut i la responsabilitat. Tot i que la situació millora, no es poden fer encara actes d’aquest tipus, per la magnitud que representa i la gent que mou.

El FESTIMATGE pot aplegar fins a 7.000-8.000 visitants. I ja al mes de març els seus organitzadors no contemplaven una versió reduïda. El que si faran però és un acte simbòlic on mostrar les fotografies premiades i els curts guardonats. Tot plegat està previst que se celebri el 18 d’octubre.

Aquí sí que farem alguna coseta, però més que res per l’entrega dels trofeus Carpinell. L’entregat dels trofeus del Torretes, tant de fotografies com de curts, no es farà fins a l’any que ve perquè la gent que ha guanyat és de fora, per tant ho traslladem al FESTIMATGE del 2021.

I és que Rigola i tot els organitzadors ja comencen a treballar de valent en la propera edició del FESTIMATGE que si tot va sobre el previst se celebrarà a partir de la segona setmana d’abril.

Ja estem començant a treballar en la pròxima edició. Ja estem mirant dates, serà sobre el mes d’abril i estem ja preparant coses. També tenim moltes de les exposicions d’aquest any, que no estaven disponibles pel mes d’octubre i pot ser abril si poden venir.

Durant la celebració de l’acte de cloenda del FESTIMATGE 2021 es farà el lliurament dels Premis d’Honor del Trofeu Torretes de Fotografia i Cinema, que no s’han pogut lliurar aquest any.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat