Confirmats tres focus de pins afectats per la plaga del tomicus a Calella

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El regidor de Medi Ambient ha explicat a Ràdio Calella TV que si bé en unes primeres anàlisis realitzades per laboratoris de sanitat vegetal s’havia descartat la presència de l’escarabat que està matant els pins dels Maresme, darrerament se n’han detectat tres focus a la ciutat, però amb una incidència menor que en d’altres zones boscoses del territori.

Un dels focus és al Parc Dalmau, en espai municipal. Marc Buch puntualitza però que la incidència és menor que en d’altres punts de la comarca on el Tomicus destruens sí està provocant un problema greu a nivell forestal.

“Es va detectar un petit focus al Parc Dalmau, però no tots els pins secs que hi ha són causats pel Tomicus, sinó que hi ha altres agents patògens, com els fongs, que també els poden danyar”, ha dit el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calella.

En aquest cas, l’actuació per minimitzar els efectes de l’escarabat Tomicus recau en l’Ajuntament de Calella. Els altres dos focus es concentren en zones privades, com també ho és la responsabilitat. “És la priopietat qui ha de fer la gestió d’eliminació dels arbres afectats. Des del CCM s’està fent una gran tasca de suport i des de l’Ajuntament els informem de les actuacions que han de fer”, ha afegit Buch.

L’única solució davant la plaga de l’escarabat passa per la poda i la retirada dels arbres afectats, per evitar-ne la propagació i que s’acumuli massa forestal, que seria com benzina en cas d’incendi. El regidor de Medi Ambient de Calella exposa que mantenen contacte directe amb propietaris forestals i també amb el Consell Comarcal del Maresme, i que s’està pendent que la Generalitat de Catalunya destini ajuts econòmics per emprendre les actuacions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat