Un calellenc recull mòbils i tablets velles per finançar la investigació de les malalties mitocondrials

Pere Cardona ha aconseguit crear una xarxa de més d’una vintena de botigues de Calella des d’on es recullen mòbils i tablets usades, també donatius, per contribuir al finançament de les malalties mitocondrials. Estan catalogades dins el grup heterogeni de malalties rares: són d’origen genètic, poden afectar qualsevol òrgan del cos i tenen un procés degeneratiu del pacient; a dia d’avui sense perspectiva de curació. La miopatia n’és una; la malaltia que pateix la seva esposa des de fa quatre anys.

En una entrevista a Ràdio Calella TV, Pere Cardona ha explicat que van trigar tres anys en diagnosticar-li una malaltia que provoca distrofia muscular i que afecta una de cada 10.000 persones a Espanya. “Era diabètica i epilèptica, però fa quatre anys el seu cos va començar a deixar de funcionar i investigant es va confirmar que darrera hi havia una malaltia amagada, la miopatia mitocondrial”, ha relatat.

Cardona atribueix la dilació en el procés de diagnòstic de la miopatia mitocondrial a la falta d’estudi de les malalties rares en el seu conjunt. N’hi ha unes 7.000 d’identificades i l’escassetat de fons i recursos econòmics per la seva investigació –agreujat per la crisi– és el que va motiva la campanya Dóna el teu mòbil, regala esperança que ha portat a Calella.

La promou l’Associació de Malalts de Malalties Mitocondrials (AEPMI) i a Calella compta amb el suport d’una xarxa d’establiments de recollida. “Hi ha una vintena de botigues adherides i també l’associació de Paradistes del Mercat, i per iniciativa seva també recapten donatius. El que interessa és contribuir a la investigació perquè el malalt de demà es pugui curar”, ha explicat Pere Cardona.

Pere Cardona ha explicat que la seva esposa està rebent tractament a la Unitat d’ELA de l’Hospital de Vall d’Hebron.

Les botigues on es poden portar els mòbils i les tablets usades són:

Mercat Municipal de Calella
Total Repar (Edifici Parkinsol)
Euroelectra
ReEstrena
Fotografia Montse Cusell
Tabacs Montse Cusell
Gèneres de Punt Villaret
Centre Ioga (Edifici Parkinsol)
Restaurant Julio
FestaLlers
Clínica Veterinària Josep Estañol
Farmàcia Planas
Peluts
Centre de negocis CINC
Carnisseria Camps
Cooperativa l’Amistat
Tabacs Bellvert
Herbes (Poblenou-Pineda)

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Pere Cardona

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *