Consells per seguir una bona alimentació durant el confinament

menjar

Amb la pandèmia de coronavirus gran part de la població viu confinada a casa seva des de fa més de 15 dies. Estar 24 hores set dies a la setmana a casa, ha portat a molts a fer més viatges dels necessaris a la nevera, a passar el temps mort fent pastissos o menjant aliments ultra processats, en estats d’ansietat i nervis com els que estem passant menjar és un recurs habitual de molta gent. Segons els experts, i per contra, del que molts creuen, ara podria ser un bon moment per perdre pes i aprendre a mantenir una dieta sana i equilibrada. I és que si volem que aquests dies de confinament no ens passin factura cal, cal pautar un menú per a cada dia, menjar aliments rics en fibra i fer exercici.

Ho ha explicat la dietista i nutricionista, Anna Fernández Teggelaar, qui assegura que ara és el moment per complir tots aquells propòsits, que sempre deixem de banda, perquè no tenim temps.

Aquests dies de confinament ens han de servir per reafirmar les nostres pautes i continuar, o iniciar, uns bons hàbits i cuidar-nos més que mai. Aquesta frase que escolto tant a la consulta de “no tinc temps de” ara no hi és, perquè la majoria estem 24 hores tancats a casa. Per tant, és un bon moment per començar a menjar bé, d’organitzar-nos uns menús saludables, de començar a fer exercici, encara que sigui poquet.

Però com han de ser aquests menús? Doncs bé, per Teggelaar cal que siguin menús molt rics en fibra i baixos en hidrats de carboni, ja que en ser casa no fem tanta activitat física, i per tant no necessitem tants hidrats de carboni. En aquests dies de confinament els llegums, les fruites, les hortalisses, les verdures i tots els aliments integrals haurien de ser els nostres grans aliats.

Hem de prioritzar els aliments rics en fibra, per exemple; fruites, hortalisses, verdures, els llegums i tots els aliments integrals. Hem de menjar arròs integral, pa integral, pasta integral… La nostra alimentació s’ha de basar principalment en la verdura, llavors sí que cal fer una ració d’aliment proteic, com carn a la planxa o peix. I hauríem d’eliminar tots els aliments processats.

I llença un missatge per a tots aquells que aquests dies estan descobrint la rebosteria.

Hem de tenir en compte que no podem ingerir cada dia un aliment dolç. El que hauríem de fer és buscar alternatives per elaborar aquestes postres de manera menys calòrica.

Teggelaar també recorda que cal fer cinc àpats al dia, hidratar-nos bé amb aigua, infusions o brous de verdura i fer una mica d’activitat física.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a la dietista i nutricionista, Anna Teggelar:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *