El Premi Ciutat de Calella tindrà una nova categoria atorgada pel Govern Municipal

Acte d'entrega 2020
Acte d'entrega 2020

L’Ajuntament ha tornat a obrir el termini per presentar les candidatures per la desena edició del Premi Ciutat de Calella. Un premi que enguany torna a recuperar el seu format habitual després que l’any passat el consistori decidís dedicar-lo per recordar a les víctimes de la Covid i als treballadors de primera línia. La novetat d’aquesta edició és que s’han establert tres modalitats: el premi de categoria individual, el d’entitat o associació i un de nou de reconeixement institucional que atorgarà directament el Govern Municipal. Per a les dues primeres categories es poden presentar les candidatures fins al 30 de juny.

El Premi Ciutat de Calella reconeix trajectòries o contribucions especials en l’àmbit social, cultural, artístic, científic, econòmic, polític o esportiu durant l’any anterior a la convocatòria. La regidora de participació, Cindy Rando, ha explicat que la desena edició entregarà tres premis; dos que seran sotmesos a votació popular; i un de categoria nova que serà escollit pel Govern Municipal.

Tenim una modalitat nova que l’hem anomenada de reconeixement institucional i que ve a proposta i designat pel Govern Municipal. Podrà anar dirigit tant a persones físiques o entitats o institucions que hagin participat de manera directa en el desenvolupament de la ciutat i que tinguin una àmplia trajectòria.

Les candidatures es podran presentar fins al 30 de juny a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà demanant cita prèvia o de manera telemàtica al registre electrònic. Es poden presentar persones o entitats que tingui una trajectòria rellevant, que no treballin pel consistori, ni ostentin a un càrrec institucional i que no hagin estat guardonades a les quatre edicions anteriors.

La modalitat individual la poden presentar les persones que vulguin o terceres. La d’associació o entitat també, la poden presentar la mateixa entitat o una tercera. Demanen que la candidatura vagi amb el nom i cognom de la persona, una breu descripció, una fotografia i una explicació de la trajectòria de la persona o entitat.

Un cop presentades totes les candidatures els calellencs tindran uns 20 dies aproximadament per a participar en les votacions que es preveu que comencin el 5 de juliol. Tots els empadronats al municipi i majors d’edat podran votar a l’urna mòbil que s’ubicarà en diferents punts del municipi, així com les que hi haurà de manera fixa, a la planta baixa de l’Ajuntament. Per fer-ho, com sempre, caldrà presentar el DNI vigent i la butlleta. El consistori també està estudiant l’opció de tornar a aplicar el sistema de vot telemàtic com es va fer pels participatius.

El període de votacions es preveu que comencin el 5 de juliol fins al 23. Ens agradaria fer-ho telemàticament, però encara ho estem acabant de perfilar. També com sempre disposarem de l’urna mòbil per posar-ho a l’abast de tots els ciutadans.

L’entrega dels premis serà en un acte públic el dissabte 31 de juliol a les 20 h. Allà es coneixeran els guanyadors de les tres categories.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat