Estàs a favor del canvi d’horari?

canvi d'hora

La UE ha obert una consulta a través de la pàgina web de la institució sobre si s’hauria de deixar d’aplicar el canvi d’horari cada sis mesos. Diuen que ho fan per les nombroses peticions que han rebut de ciutadans i també d’alguns estats membres. La Comissió Europea tindrà en compte els resultats de l’enquesta a l’hora de traslladar una proposta de revisió, si s’escau de l’actual sistema de canvi que es fa dos cops l’any, al març i a l’octubre.

El qüestionari online està disponible en totes les llengües oficials de la Unió Europea i es podrà participar en la consulta fins el 16 d’agost.

El Parlament Europeu va demanar a la Comissió que treballés aquest assumpte davant dels estudis que assenyalen que l’estalvi energètic és molt petit i que, per contra, hi ha moltes evidències que altera la salut humana i animal.

El canvi d’horari semestral es va començar a generalitzar a partir del 1974 coincidint amb la crisi del petroli amb l’objectiu d’aprofitar millor la llum del sol i estalviar energia elèctrica. La directiva sobre l’horari d’estiu, vigent des del 2011, estableix una data i una hora comunes a tota la Unió Europea pels canvis d’hora per tal de garantir el correcte funcionament del mercat interior.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat