Continua la lenta millora dels indicadors de la pandèmia

Els experts pronostiquen que s’hauria arribat al pic màxim de contagis i hospitalitzacions de la cinquena onada de la pandèmia, i que la corba podria doblegar-se al llarg d’aquesta setmana. Els indicadors epidemiològics a Calella confirmen aquesta tendència a la millora: el risc de rebrot local ha baixat fins els 659,66 punts –encara en un llindar molt alt– mentre que l’Rt es manté per sota de l’1. Se situa ara en el 0,72. Segons les dades del BIOCOMSC, en els últims set dies s’han diagnosticat 82 positius per coronavirus, deixant l’acumulat de dues setmanes en els 196 nous contagis. La incidència per cada 100.000 habitants es manté per sota dels 1.000.

Les dades són positives però encara lluny d’una situació de control de la pandèmia. Això passa perquè la incidència per cada 100.000 habitants arribi als 250 casos.

Quant a la pressió hospitalària, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva informa que ara té 31 llits ocupats per malalts de Covid. Són 4 menys que l’últim recompte de dijous passat. Reporta 8 nous ingressos i 10 altes hospitalària, i 2 morts més per coronavirus.

L’organisme sanitari té 12 professionals positius i en aïllament per la malaltia.

Per tot plegat, continua insistint en la importància de no abaixar la guàrdia i seguir les indicacions per frenar la transmissió. Això passa, sobretot, per reduir les interaccions socials i seguir les mesures d’higiene: mascareta en interiors i també en exteriors quan no es pugui mantenir la distància de seguretat pertinent entre persones, rentat de mans freqüent, distància i ventilació.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.