Calella ha celebrat el 160è aniversari del Far

Com cada 15 de desembre, l’associació Amics del Far va celebrar l’aniversari de la torre lluminosa. Aquest any, una xifra rodona, el seu 160è aniversari. Els integrants de l’Atsoc van sumar-se a la festa cantant-li alguns dels temes que han sonat al musical “Boig per tu”.

Abans de tallar el pastís, Ramon Villaret, un dels impulsors de la celebració, compartia la il·lusió de pujar cada any al Far per commemorar la posada en marxa de la torre lluminosa, que és un símbol de la ciutat de Calella.

Cada dia, cada nit, ens parla amb llampegades de 3×2. Si pogués ens diria que esta molt content de rebre’ns en un dia com avui, que compleix 160 anys. Crec que fa 11 anys que espera el 15 de desembre perquè el felicitem.

logo far webEl 160è aniversari del Far ha quedat recollit en un logo commemoratiu que es va descobrir ahir. L’alcaldessa Montserrat Candini posava en valor el simbolisme del far com a guia de la ciutat, molt més en temps de complexitat.

El far ens ha de guiar i és referent en temps de confusió i cert desencís. Nosaltres que som uns privilegiats, podem mirar-lo i respirar a fons mentre contemplem el Mar Mediterrani i el parc natural.

El Far de Calella es va començar a construir a l’octubre de 1856, sota la direcció de l’enginyer Marià Parellada, i es va inaugurar el 15 de desembre de 1859. Anys més tard, es va convertir en el primer far de Catalunya en ser electrificat. Actualment, el far és un dels dos únics fars de Catalunya amb influència marítim-terrestre, és a dir, que estigui rodejat pel mar i per un parc natural com és el Montnegre-Corredor.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *