Josep Maria Juhé: “Hem de crear riquesa nova a partir de tenir una bona relació amb el medi natural”

Sumar – Calella en Comú Podem ha organitzat aquest dimecres un acte electoral a l’auditori de Can Saleta per donar a conèixer les propostes i la filosofia de la candidatura que encapçala Yolanda Díaz en matèria de sostenibilitat i medi ambient

L’exalcalde Josep Maria Juhé ha fet una xerrada explicant casos pràctics de governs que impulsen accions respectuoses amb el medi natural. Segons ell, cal que els governs facilitin a la ciutadania els mitjans per tal que hi hagi una harmonia entre aquests i la natura. Josep Maria Juhé considera que Sumar, la candidatura que lidera la vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz, aposta per la vessant filosòfica d’igualtat amb una bona distribució dels recursos.

Els governs es posin al costat dels ciutadans per tal que els ciutadans siguin capaços de propiciar el canvi. Un canvi que té a veure amb la nostra relació amb el medi natural però també amb la relació amb els altres. Jo crec que Yolanda Díaz a part d’aportar la vessant més ambiental, més filosòfica sobre què podem fer cadascú per millorar el conjunt, també aporta la vessant d’igualtat. Jo vull posar èmfasi de la necessitat d’aportar riquesa nova a partir de tenir una bona relació amb el medi natural.

Segons Juhé, els dirigents de Sumar posen molt d’èmfasi en les paraules “cuidar” i “respectar l’entorn”. En aquest sentit, aposten per una sostenibilitat basada en el decreixement amb menys cotxes a les ciutats i més espais verds.

Entre els casos pràctics que Juhé va exposar ahir a la tarda davant del públic de Can Saleta hi havia el del cobriment de la Riera Capaspre. Segons ell, quan es planifica una obra urbanística s’han de marcar unes línies bàsiques que apostin per espais amplis on el vianant i la vegetació en siguin els protagonistes.

He posat èmfasi en la primera part  que es va fer de cobriment quan es va contemplar la circulació de bicicletes, els arbres, la vegetació arbustiva… espero que també es faci a la part de dalt, però el que vinc a dir que quan es fa una obra les línies mestres s’han de veure, no hagués costat pintar el carril bici des de la rotonda cap amunt.

Segons Josep Maria Juhé, els joves que tenen una actitud col·laborativa són aquells que decideixen no tenir cotxe ni acumular coses materials i “són el futur per al Planeta”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *