Continua la recerca de la parella de joves del Maresme desapareguda

Foto: El Punt Avui

Fa deu dies que es va perdre el rastre de Marc Hernández, de 23 anys i veí d’Arenys de Munt, i Paula Mas, de 21 anys i veïna de Cabrils, a prop del pantà de Susqueda, a la Selva. Els equips de rescat centren els seus esforços a l’embassament.

Recordem que els dos joves van desaparèixer el dijous 24 mentre es dirigien al pantà de Susqueda, a la Selva. Des de llavors no se’n sap res de la parella.

Divendres els equips de rescat de la Guàrdia Civil, Bombers i Mossos d’Esquadra, van rastrejar una superfície de 150 metres quadrats del pantà de Susqueda, on un gos especialitzat en entorns aquàtics va detectar el dijous un possible rastre de la parella. En aquesta zona hi ha una profunditat de 35 metres.

A la vegada, es fan batudes a peu amb persones que es coneixen la zona com són caçadors, excursionistes o voluntaris d’ADF. En total, hi participen unes 120 persones. Els esforços se centren sobretot a resseguir el camí que porta fins al lloc on van trobar el cotxe de la parella enfonsat.

A causa de la gran afluència de gent per ajudar als equips d’emergència a a buscar als dos joves, els Bombers s’han vist obligats a dir per les xarxes socials que per “motius operatius i de seguretat no calen més voluntaris”

El que sabem fins ara Els dos joves viatjaven en un Opel Zafira de color blau, que van trobar dimarts a sis metres de profunditat amb una pedra sobre els pedals. A l’interior del vehicle, s’hi van trobar les carteres de la parella, una nota personal de la noia i un matalàs col·locat a la part del darrere del monovolum, que tenia els seients del conductor i l’acompanyant triats endavant per deixar espai per dormir, tal i com informava el diari ARA. La troballa del cotxe i el fet que no trobessin ningú a l’interior, va fer que els Mossos obrissin totes les hipòtesis possibles. El conceller d’Interior, Joaquim Forn, va explicar als mitjans de comunicació que el cotxe “no va caure per accident” sinó que “algú el va empènyer” i que per tant, “no es pot descartar res”, tot i que en aquests moments tot fa pensar que la parella no va desaparèixer voluntàriament. Des de que es va fer la denuncia, el dissabte 26, els equips de rescat han estat pentinant la zona per terra, aigua i aire. El mateix dilluns, una joves van trobar el caiac de la parella, amb unes pedres de grans dimensions al centre de l’embarcació. Els Mossos, però, no han confirmat aquesta informació. Dimarts al vespre, els Mossos d’Esquadra van fer pública una fotografia dels joves, entrant en una entitat bancària o similar, amb la intenció de que si algú té informació que es posi amb contacte amb el 112.  

Al llarg d’aquest cap de setmana seguiran amb el dispositiu de recerca dels joves per terra i aigua.

A les dotacions de les unitats subaquàtiques dels Mossos d’Esquadra i Bombers, s’hi han afegit també els GEAS de la Guàrdia Civil, tant les unitats de Girona com de Barcelona. A banda, hi treballen quatre dotacions terrestres dels Bombers, dues dotacions del Grup d’Actuacions Especial (GRAE) subaquàtic, un helicòpter amb els GRAE de muntanya, i diverses unitats dels Mossos d’Esquadra: una dotació de muntanya i una unitat canina.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *