Així és l’escultura que reconeixerà la tasca dels sanitaris durant la pandèmia

Aquest diumenge, vigília de Sant Jaume, s’inaugurarà l’escultura amb què l’Ajuntament de Calella vol deixar testimoni de la tasca que ha fet el col·lectiu sanitari des de l’inici de la pandèmia de la Covid. Es tracta d’una peça de bronze sobre un peu de marbre blanc, de 2,30 metres d’alçada, que recrea un entramat de mans de tota edat i sexe que interactuen entre elles naixent unes de dins les altres, i en constant recolzament, en paraules de l’artista. S’instal·larà al vestíbul d’entrada de l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella.

La peça forma part del projecte Ciutat d’Escultures que ha escampat art amb missatge per diferents indrets de la ciutat: la música de cobla que hi ha al Parc Dalmau, la maleta del MUTUR, la Llopa de la Riera Capaspre, el treballador del tèxtil del carrer Bruguera o les escultures vinculades a l’activitat comercial que hi ha al carrer Església i a l’entrada de Calella.

El missatge de l’obra que s’inaugurarà diumenge és d’agraïment. Als professionals sanitaris del CAP i hospital de Calella, però extensiu als treballadors de tots els sectors que van esdevenir essencials amb l’esclat de la pandèmia de la Covid, i que van seguir tot i els riscos als que s’exposaven.

 

Abellí treballant en l'escultura dels sanitaris

Abellí treballant en l’escultura dels sanitaris

L’artista escollida per a la creació d’aquesta escultura està especialitzada en temàtica figurativa. És l’autora de l’Ava Gardner de bronze que hi ha al mirador de Tossa de Mar. En aquest cas, es tracta d’una peça que recrea un entramat de mans de tota edat i sexe que interactuen naixent unes de dins les altres en constant
recolzament. Ció Abellí ha explicat que si s’observen els detalls del modelat es pot apreciar que algunes mans adultes porten guants de sanitari. És un elaborat baix relleu en bronze sobre un peu de marbre blanc de Carrara a manera d’escala semicircular, totalment creat a les comarques gironines. L’escultora l’ha modelat al seu taller de Cassà de la Selva, la fosa en bronze s’ha fet a la foneria Vulcano de Serra de Daró i el peu de ha sortit de Riudellots de la Selva.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *