Conveni per formalitzar la cessió de l’espai municipal on es realitza el Taller l’Encenall

14voluntaris-500

L’Ajuntament de Calella formalitzarà la cessió de l’espai municipal on l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital hi desenvolupa des del 2002 el projecte del Taller l’Encenall. D’aquesta manera, l’entitat podrà adherir-se a la xarxa catalana de clubs socials per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental, creada pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. És una de les propostes d’acord que es presenten a la sessió del ple convocada per dilluns vinent i que, a priori, s’aprovarà de forma unànime.

La primera tinent d’Alcaldia de Gestió Patrimonial ha explicat en declaracions a Ràdio Calella que es demana l’acord del plenari per formalitzar amb l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH) el conveni de cessió d’ús de la sala de la Fàbrica Llobet-Guri on fa anys s’hi desenvolupa el projecte del Taller l’Encenall.

“Amb la formalització de la cessió podran esdevenir membres d’una xarxa de clubs socials del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya. S’hi atén a persones amb problemes d’inclusió, que acaben reinserint-se al mercat laboral o hi acudeixen durant algunes èpoques”, ha detallat Núria Parella.

El Taller l’Encenall és un dels projectes troncals de l’entitat, impulsada des del voluntariat però que recolza el seu treball en professionals de l’atenció socials i mèdica. “Tenen dos professionals, un psicòleg i un tallerista, fan restauració de mobles, que és una activitat molt coneguda a Calella”, ha explicat la primera tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Calella.

“El Taller l’Encenall cobreix les necessitats d’una població d’aproximadament 140.000 habitants. Hi ha usuaris des d’Arenys fins a Tordera, però el gruix són de Calella”, ha afegit.

El treball al Taller l’Encenall és un complement a les teràpies que els usuaris realitzen als centres de salut mental on reben tractament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *