Malgrat les queixes dels ciutadans, el Govern sosté que no hi ha hagut incidències en el primer dia de sortida dels nens

La Jana i la Queralt van sortir a la tarda per evitar coincidir amb altres nens
La Jana i la Queralt van sortir a la tarda per evitar coincidir amb altres nens

Després de més de 40 dies de confinament, ahir els nens i nenes de Calella van poder sortir al carrer per passejar. La sortida dels menors ha estat molt reivindicada, però també ha anat acompanyada de molts dubtes i d’una polèmica per la manera en com s’ha de fer. Sense limitacions horàries per part del govern Espanyol, els pares van poder decidir a quina hora sortien a passejar amb els seus fills. Les úniques restriccions imposades eren no allunyar-se més d’un quilòmetre del domicili familiar, sortir tan sols un cop al dia durant una hora i amb un sol adult per unitat familiar. Malgrat aquest avís del govern espanyol, les xarxes socials s’han omplert de missatges de calellencs indignats, on denuncien que moltes unitats familiars han sortit al complet al carrer, sense respectar la restricció que diu que només pot fer-ho un adult.

Davant d’aquestes nombroses queixes, el portaveu del Govern Municipal i responsable de Seguretat, Josep Torres, assegura que la majoria de les famílies sí que han respectat les indicacions de les autoritats sanitàries, i que s’han detectat molt poques incidències.

Aquesta incidència, la de sortir dos adults amb nens, la veritat és que hem detectat molt poques a Calella. El tema de les aglomeracions i manca de respecte d’aquesta norma, aquí no s’ha trencat. Ho hem fet molt bé. I repeteixo que, encara que ho hem fet bé, no ens hem de relaxar i seguir per aquest camí.

Tot i que no es va preparar cap dispositiu especial per controlar les sortides dels nens i nenes, una patrulla de la Policia Local i un binomi de Gestvia, van vetllar pel compliment de la norma vigilant els carrers de Calella. Els parcs infantils i zones de gronxadors continuaven i continuaran precintats, però sí que estava permès acudir a espais a l’aire lliure com la platja o el Passeig Manuel Puigvert. Torres, no veu necessari, fer com en altres ciutats i tancar l’accés a la platja.

Des del primer moment vam tenir molt clar que tancar la platja o el pac no tenia molt de sentit. Si aquests espais estan a 1 km del domicili familiar, poden anar-hi. L’experiència que tenim d’aquests dies no és dolenta, i si seguim així, sense relaxar-nos, anirà tot bé.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va assegurar ahir que la sortida de menors als carrers s’estanensva complint bé de manera general. Tot i això, va subratllar que si cal fer algun ajustament en la sortida d’aquests menors, es farà.

Per la seva part la Generalitat, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions, ha recomanat que els nens surtin en franges horàries segons l’edat: de zero a sis anys, entre les 11 i les 13 h, i de sis a 14 anys, entre les 16 i les 18 h. Protecció Civil ha elaborat una sèrie de recomanacions per aquestes sortides: com rentar-se les mans abans i després de sortir, utilitzar una mascareta, evitar tot contacte amb mobiliari urbà, ni tampoc menjar o beure al carrer.  

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *